2013. november 20., szerda

Paleo kávéház

235 megjegyzés:

  1. 243. ildikó imre

    Nem válaszoltak még, mert utána kell nézni annak, mennyiért lehet Neked postázni, és akkor majd kérik a postaköltség és a lap árának előreutalását. Remélem minden működni fog, ez Kaminszky István reszortja.

    VálaszTörlés
  2. 245. Macskacicó

    Nem ciki, sőt! Máskor is volt, aki aggódott, nem reklám-e valamit ajánlani. Nem reklám, ha közhasznú. Ez egy klub, ahol mindenki megoszthatja a másikkal az ötleteit, gondjait, vagy éppen segítséget kérhet a többiektől. Ezért vagyunk.

    VálaszTörlés
  3. 250. smirgli

    Tudtommal tényleg jobban felszívódik, de néztem, nagyon drága. Valószínűleg annak éri meg, aki rákbeteg.

    VálaszTörlés
  4. 19 éves fiamnak rendszeresen emelkedett a szisztolés vérnyomás értéke, amíg a diasztolés normális tartományban van. Utánanéztem, izolált szisztolés hipertóniának nevezik, és idősebb korban gyakori állítólag. (egyik helyen 60-70 év körül, máshol 50 felett írják) Szerintetek mit tegyek? Nem nagyon akarnám a háziorvoshoz vinni, mert ott csak gyógyszert írnának neki. Sajnos ő nem paleózik egyáltalán. O3-at és D-vitamint szedetek vele, és most keresgélek K2-t is. Ezen felül?

    VálaszTörlés
  5. 243 ildikó imre; 1 szengab

    Én is "külföldre rendeltem", csak esetemben az van, hogy Komáromban találtam egy Natura boltot, akik hajlandóak átvenni a postai küldeményem, és majd később fogok elmenni érte.. Viszont így is a számlázási cím részben, nincs választási lehetőség az "Ország" tételnél, ezért ez még kívánni valót hagy maga után, mert ilyen esetben a cím hibás lesz, és akit esetleg érint, nem tudja lekönyvelni.
    Sokat segítene még az is, ha a PÉM Kft. bankszámla számának nemzetközi azonosító jelei is felvolnának tünteve, mert egyrészt így nem külföldi-barát, másfelől meg éppen ez miatt külön átt kell utazni Magyarországra, hogy direktbe tudjak utalni.
    Bízom benne, hogy a köv. számnál ez már korrigálva lesz.
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
  6. 249. szőlőszem:

    Köszi, hogy megnézted. Más helyen utánanéztem, 45 mikrogramm, vagyis napi két kapszulát javasolnak.
    Remélem, a minősége jó.
    Vagy van más javaslatotok?

    2. Gábor:

    Köszönöm szépen a támogatásodat és hogy megengeded....gondoltam, a dió az olyan paleó dolog, ide nem illőt eszembe sem jutott volna ajánlgatni. Néhány blogtársunk személyében máris remek vevőket találtam :)
    A lányom ki fog ugrani a bőréből, ha hazajön suliból és megtudja.
    De meg is érdemli, annyira szorgalmasan dolgozott vele, öröm volt nézni. Na persze...a motiváció :)

    VálaszTörlés
  7. 4. Merrea
    Ha nem is paleózik, de a tejivás mennyiségét le kellene csökkenteni (egyszerűen egyre gyakrabban fogyjon el a tej, véletlenül) és a húsleves/csontleves mennyiségét növelni, de csak egyetlen tányér levesre egy nap.
    Ami még ennél is fontosabb, hogy a magnéziumpótlást komolyan kell venni, amit sokan szednek, a Magne B6, semmit sem ér. Magnézium-citrátot kell szerezni gyógyszertárból, abból 2-szer egy lapos kávéskanálnyit kell meginni étkezéskor.

    Velem a következő történt. Paleo előtt egy-egy ütés erejéig kihagyott a szívem, utána mindig köhögnöm kellett. Paleo alatt ez elmúlt, nagyon boldog voltam, az okának így utólag azt tudom be, hogy rengeteg mandulát ettem. Aztán amikor közösen kiderítettük, hogy azért nem lehet számolatlanul enni a mandulát és a pénzem is fogytán volt már, nem tudtam annyi magot venni, akkor 3 év paleo után újra elkezdett rosszul verni a szívem. Először ráfogtam a rizs visszavételére, de hiába hagytam el a rizst, nem múlt el ez a szívverés-kihagyás. Egy sztetoszkóppal meghallgattam magamnak, hogy tulajdonképpen mi történik ilyenkor, és azt állapítottam meg, hogy egyre nagyobb időközönként dobban ilyenkor a szívem, míg aztán egy kimarad, ekkor kell köhögnöm, amitől aztán újra begyorsul a szívverés és normalizálódik egy időre, aztán egy idő után kezdődik az egész elölről. Nagyon rossz, olyan, mintha lépcsőn mászkálnék egész nap. Nagyon elkeseredtem. Amikor most a fogzománckopási problémákkal kapcsolatban újra belemásztam a K2, D vit, stb. ügyekbe, csontépülésügybe, akkor újraolvasva a Tények-tévhitek-en lévő cikkeket végre megértettem, hogy Mg-citrátot kell szedni. Fontos, hogy a cikkeket mondatonként komolyan kell venni. Szörnyű milyen lassan építi be az ember a hallott, akár megértett tudást a napi gyakorlatba. Nekem már hónapok óta ott volt a Mg-citrát por, mégsem azt ettem, mert macerás volt. Most jobban vagyok a szívemmel és nyugodtabban alszom, jobb a kedvem, nem vagyok olyan nyugtalan, mint korábban.

    Mindig azt írtam, hogy én nem akarok vitaminokat enni, hátha a bio kaja is elég. Most azt mondom, hogy nem elég és kénytelenek vagyunk vitaminokat is enni. Persze ezzel most nem mondtam újat, csak saját megtérésemről számoltam be. :-)

    VálaszTörlés
  8. Rozcsika, köszi. Valahogy majd megpróbálom leépíteni a tejivást, mert bár csak kávéban issza (néha esetleg kakaónak), de ragaszkodik hozzá. Már elkezdtem neki mondogatni, hogy ez a probléma főleg idősebb embereket érint, tehát valószínűleg nincs jó állapotban az érrendszere, de nem hatotta meg a dolog. Húslevest szinte minden hétvégén főzök, utána még egy-két napig kitart, azt meg is eszi szívesen. Majd utánajárok a magnéziumpótlásnak is. Sajnos elég önfejű, nem könnyű hatni rá :(

    VálaszTörlés
  9. 6. Macskacicó

    A férjem intézi ezeket a dolgokat, jobban képben van, mint én. De Vitacost márkájú van most itthon, ebben a doboza szerint van:
    összes K 2400 mcg, ebből:
    K1 1000 mcg
    K2 (menakinon 7) 100 mcg
    K2 (menakinon 4) 1300 mcg

    Kb. 80 forintra jött ki darabja, de nem fizettünk szállítást, mert mást is rendeltünk.
    Kicsit drágának tartom, ha lenne olcsóbb, akkor rendelnénk belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Nem egészen értem azt, hogy mi a különbség a menakinon 4 és 7 között, de most nincs időm utánajárni.

      Törlés
  10. Budapesti lányoktól (vagy szakértő fiúktól) kérdezem. Nyúz a család, hogy menjek mammográfiára. Nagyanyám mellrákban halt meg. Nem tudtok valami jó helyet, vizsgálócentrumot, egyebet, ahol van valami korrekt vizsgálat? A nagyanyám esete miatt kis eséllyel bár, de lehetséges hogy van BRCA génem, így a röntgentől kicsikét tartok. Soha nem voltam még semmilyen efféle szűrésen. Csak nőgyógyásznál. Persze ő is zavarna a mammográfiára. Fizetős dolog lenne jó.

    VálaszTörlés
  11. 10. ildikó imre
    A MeDoc Egészségközpontban voltam CT-lézer mammográfián + ultrahang + fizikálisvizsgálat. Fizetős, kb. 30.000 Ft volt, de legalább nem röntgen.

    VálaszTörlés
  12. 10. Ildikó Imre

    (Nagyjából hasonló a helyzetünk, csak nekem már voltak előzményeim is, és nem mentem el a 45 éven felüliek mammográfiájára itt helyben. Sajnos a régióban sehol nem végeznek csak tapintásos és ultrahangos vizsgálatot, olyant kerestem volna eredetileg.)

    Miután körüljártam a témát, és arra jutottam, hogy elmegyek ct-lézer mammográfiára. Megérdeklődtem: 29.900 forint, a ciklus első két hetében kell menni, kb. két hét az előjegyzési idő. A Kárpát utcában végzik a vizsgálatot. (info@medocklinika.hu)

    Amit elvégeznek: CTLM + ultrahang + szakorvosi vizsgálat.

    VálaszTörlés
  13. 10. ildiko imre
    Minden nőgyógyász először a mammográfiát ajánlja. Van akivel erről a pontról tovább lehet lépni és valakivel nem. A saját magam esete az volt, hogy ódzkodva a mammográfiától, azt mondtam a magán-orvosnak, hogy inkább ultrahangot szeretnék. Nem tiltakozott, megírta a beutalót, megtörtént a fizetős vizsgálat, közben az ultrahangos orvos elmondta: ha olyat lát, akkor tovább küld mammográfiára. Szerencsére nem látott olyat, sőt nagyon jó szöveti összetételt tapasztalt és ez nagyon megnyugtató volt. Ezt már csak évente kell ellenőriztetnem.

    VálaszTörlés
  14. 13. kkryszty
    Engem egyszer visszahívtak mammográfia után, biopszia is volt és utána ultrahang. Akkor nekem az volt az érzésem, hogy az ultrahanggal döntik el a kérdéses csomókat, nem is értettem, hogy akkor miért nem ezzel kezdtük. Persze vaklárma volt az egész nálam. Nem is mentem többet.

    VálaszTörlés
  15. Ha már nőgyógyászat lett fent a téma. A cickafarkfű teával kapcsolatosan van tapasztalata valakinek? Tényleg használ kimaradt menstruációnál? Eszembe jutott, korábban valamelyik kommentben-nem tudom már melyik hónapban, felvetettete, talán Emma, hogy problémái vannak. A cickafarkfű teáról olvastam jókat és azt, hogy nem hinni kell benne, hanem inni :) Néha iszom én is cickafarkfű teát, csak nem ízlik, de megszokható. Mivel nekem nincs annyi problémám mint Emmának, így hatékonyságára nincs tapasztalatom, de gondolom ártani nem árt. És nem is drága. A bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi könyvében is jókat lehet olvasni a cickafarkfűről.

    Dia

    VálaszTörlés
  16. Rozcsika 14:
    Nekem is mammográfia+UH+biopszia volt, miután a körzeti elküldött, mert ő csomót talált saját UH-n (hasi miatt mentem, de arrafelé is elnézett...). Pedig mondtam, hogy fájni szokott, viszont már sok éve ott van, sokcsomós (nem jut eszembe a szakszó) a mellem, és mindig csak menstr. előtt tapintható. Nem is találtak semmit persze. Biopsziáról utólag olvastam, hogy daganatsejtek szóródását okozhatja, úgyhogy bosszantott is, hogy beleegyeztem, mert ezt nem tudtam.
    Van még egyébként a termográf (hőtérkép) is, egészségpénztárra is csinálják, rá kell kérdezni, akinek van. Sőt, a hugoméknál valami üzemorvosi vagy megelőző vizsgálati csomag része volt, ennek örültem, de főleg annak, hogy ő se jár mammográfiára.

    VálaszTörlés
  17. Aki a Paleolit magazint bankkártyás (vagy paypal) fizetéssel rendelné meg, fejtöréstől kíméli meg magát, ha a bankkártya szám mellé is kért telefonszáma elé (nem a megrendelésnél is elkért szám) nem írja oda a szokásos + jelet az országhívó elé. Én a +3670.... formába írtam, és a rendszer valós telefonszám megadást kért, holott több mint 10 éve változatlan a mobilszámom. Végül rájöttem, hogy csak annyin múlik, hogy elölről a + jelet kell kitörölni. Ráadásul szoktam bankkártyával fizetni a neten, de korábban a bankkártya szám mellé, még nem kellett megadnom telefonszámot is. Majd megszokom a paypalt is.

    Dia

    VálaszTörlés
  18. Még annyit, hogy érdeklődve olvasom a mammográfia/uh sztorikat. Kb 8-9 éve (25 éves koromban) nekem elkezdett fájni az egyik mellem és valami csomó félét kitapintottam. Uh beutalóm volt, ahol közölték, hogy tényleg valami nagyobb, talán nyirokcsomó, és a hónaljban is, de a lapra rányomtatták, hogy negatív lelet. Ez egyrészt megnyugtatott, másrészt bosszantott. A negatív lelet miatt nőgyógyász nem utalt később be sehova, szerinte(tük) csak érzékeny vagyok, és minden nőnél tapinthatók duzzanatok, blablabla. Az én problémámmal nem foglalkoztak kellően -szerintem legalább is. Magán orvosnál is voltam. Az elmúlt 7-8 évem kisebb-nagyobb mellfájdalmakkal telt, volt, hogy könnyeimmel is küszködtem, annyira fájt. Ugyanazokon a ponton fájt mindig (más jellegű, mint menzi előtt, ciklusnál). Egy éve viszont minden előzmény nélkül elmúlt az a jellegű mellfájdalmam. :) Még paleo táplálkozás eredményének se tudhatom be, mert lelkileg megterhelő időszak volt az idei évem, és becsúzott olykor csoki, joghurt, stb. "lelkivigasznak". Pontosan tisztában vagyok vele, hogy nem kellett volna, csak bizonyos lelkiállapotban mégis jól esett.
    Viszont 25 éves koromhoz képest ma már abszolut nem fogyasztok tejet, stb, egész más összegészében az étrendem. Lehetséges tényleg összefüggésben van a fájdalom megszűnése az étrenddel. Mindenesetre örülök, csak ahogy azt nem értettem régebben mitől fájt, most azt nem értem, mitől múlt el. Remélem örökre...

    Dia

    VálaszTörlés
  19. Sziasztok!

    Hústermék összetételében olvastam antioxidánsként nátrium aszkorbátot. Van-e probléma ennek fogyasztásával? Sajnos én nem tudom, hogy pontosan mi ez.
    Köszi.
    Simon Péter

    VálaszTörlés
  20. 247 Macskacicó

    Vitakinges K2 :
    kapszulánként 45 mikrogramm K2 Nattoból
    Sajnos van mellette 160 mg Kálcium (-karbonát) is.

    VálaszTörlés
  21. 20 Anna.Willson
    Ez valami gyártási segédanyag lehet benne. A Vitaking-es vadiúj Mega 1 multivitaminban is benne van. Kérdés, hogy jó vesékkel elmegy-e ez a mennyiség. Akinek a kevert K vitaminja van, megnézné, hogy abban nincs az "összetevők" között Kálcium-karbonát? (Tehát nem a hatóanyagok között). Köszi előre is!

    Amit írtál, azt emiatt a cikk miatt írtad?
    http://www.tenyek-tevhitek.hu/kalcium-potlas-es-szivinfarktus.htm

    VálaszTörlés
  22. 21. Rozcsika
    Nekem ilyen van, ebben nincs kalcium:
    http://www.amazon.com/Life-Extension-Advanced-Softgels-90-Count/dp/B004GW4S0G

    VálaszTörlés
  23. 20 Wilson 247 Cicó
    A vitakinges K2 kapszulánként nem 45mcg, hanem 22,5mcg! Olvasd el figyelmesen! 60 kapszula, 1 adag 45mcg, azonban 1 adag az 2 kapszula... Szemfülesnek kell lenni!

    VálaszTörlés
  24. Van még pár ilyen amúgy. Ha egy terméken nincs föltüntetve milyen K2-vitaminról van szó, csak annyi, hogy K2-vitamin (menakinon vagy menaquinone), akkor azt nem érdemes megvenni! Ugyanis ilyenkor gyakran nem menakinon-7, hanem menakinon-4-et raknak bele, ugyanis az mk-4 az kb 1/1000-e árban, viszont abból nem elég pár100mcg, hanem több ezer mcg szükséges (mk4-ből kb 250x annyi kell, mint mk7-ből) és persze ebből az olcsóbbik mk4-ből szoktak bele rakni ilyenkor olyan dózist, ami csak a drágábbik mk7-ből lenne hatásos. Nagyon csúnya átverés ez! Mégis jelenleg 2db ilyen K2-vitamin is kapható itthon! Az egyik 100kapszula x 100mcg-os, a másik meg 30(?)kapszula x 120mcg-os. Szóval erre is nagyon kell figyelni! (Vitakinges amúgy rendben van, az mk-7, ott csak az 1adag=2kapszula a megtévesztő)
    Írtam egy egész hosszú bejegyzést erről pár napja, de vagy rosszul küldtem el vagy moderálva lett, mert megneveztem a gyártót. Mindenesetre nincs erőm újra leírni részletesen mindent.

    VálaszTörlés
  25. Joe, te esetleg tudod, hogy a menatetrenone az vajon melyik típusú K2 vitamin? Az MK4, vagy 7, vagy valami más?
    Az Iherb-en van egy ilyen termék: '"Nature's Life Vitamin K (K-2) (Menatetrenone) 5000 mcg 6250%" Köszi!

    VálaszTörlés
  26. A natursziget.com-on olvastam, hogy:
    "... minden 1000 IU (nemzetközi egység) D-vitaminhoz 100-150 mikrogrammot kell számítani a K2-vitaminból..."
    Ezt az arányszámot honnan vehették? Erről még sehol sem hallottam. Jamineték is napi 100 microgram MK-7 formájú K2-t javasolnak, semmi D vit-hoz arányított növekvő dózist.
    Köszi Tóth!

    VálaszTörlés
  27. Fogzománc és erodálódása téma:
    Az orvosi tananyag szerint a zománcot termelő sejt, az ameloblaszt ( néha adamantoblaszt a neve) a fog kibújása után elhal, ezért nem tud soha többé már fogzománc termelődni.
    Na de! Amikor az ember végleges foga kinő az sokkal kisebb, mint mondjuk 30 éves korában. A nagyobb felületre hogyan tud akkor még zománc kerülni?

    Bár nem magam miatt kezdtem ezzel a fogzománc lekopása problémával foglalkozni, de kiderült, hogy magamra vehetem nyugodtan. Mert amiről egyszer írtam, hogy az íny felől képződött egy 3 mm-es sávom, ami más színű annak most már nem örülök, hanem aggódom rajta. 4 fogamról van szó, ebből az egyik úgy más színű, hogy egy púposabb réteg is keletkezett a fogon, ez tetszik, de 2 azért más színű, mert elvékonyodott a zománc és a dentin sárgásabb színe már átüt rajta, a 4. fog se ezt se azt nem csinálja, csak egy kicsit más ott a szín, erősebben fehér, tömörebb fehér. Először örültem, hogy tömörödik a fogam, de a sáv nem lett szélesebb és a végén rájöttem, hogy mégsem tetszik nekem ez az egész. Ekkor aztán abba is hagytam a xilites fogkrémet, mert ráfogtam, hogy ettől lett ilyen és elkezdtem a K2-t, D vit-t, Mg-citrátot, húslevest enni újult erővel, mert eddig csak hébe-hóba ettem K2-t. Amit a fogzománc kopásának okairól lehet olvasni a neten, azt én nem csinálom, szénsavas ital peroxidos fehérítős fogkrém, sok savas gyümölcs, evés utáni azonnali fogmosás, kivéve az ecetes ételek evését, igazi citromból limo, citromos tőkehalmáj-szardínia.

    Mi a véleményetek? Ez valami új általános probléma, hogy a fiatalok foga nem kilyukad, hanem a legvékonyabb rész felől, íny felőli rész, egyszerűen feloldódik és eltűnik. Jelenleg az után kutatok, hogy antibébi tablettától, hormonális változástól meggyengülhet-e a fogzománc úgy, hogy fogkefés sikálás elsikálja. A fogorvos szerint ez az ok. Nem is csodálkozott az eseten. Direkt héj felrakását, magyarán betömését fényrekötő tömőanyaggal javasolta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mármint a fogmosástól kopott le a zománc, ezt mondta a fogorvos. Mindkettő, aki látta.

      Törlés
  28. Az MK-4. 5000mcg már jó dózis MK4-ből. napi 1500mcg-tól már hatásos (legalábbis osteocalcint már aktiválja), napi 420mcg még nem csinál semmit (legalábbis a vérben nem kimutatható), 45ezer mcg pedig nagyon nagyon jó hatású. Köztes mennyiségeket sajnos nem vizsgáltak. Ezek alapján az 5000mcg egész jónak tűnik, főleg ha mellette még min. 45mcg, de inkább 100-200mcg mk7 is szedve van.

    VálaszTörlés
  29. Ja bocsánat, Kistörpe 25-ös hozzászólására írtam ezt, szóval a Nature's Life 5000mcg-os K2-je mk4

    VálaszTörlés
  30. 27. Rozcsika
    A nagyobbik fiam nagy fogmosó (ha lehetősége van, minden evés után megmossa a fogát), általában rendben is vannak a fogai. Most azonban észrevett valamilyen foltokat a fogain, és elment a fogorvoshoz, aki azt mondta, hogy el van kopva a zománc. Amikor megkérdezte, mit lehet ellene tenni, csak széttárta a kezét. Pedig egy elég jó fogorvos, de erre nem volt ötlete. A fiam nagyjából paleón van, azért nagyjából, mert egyetemista, és napközben nem mindig tudja megoldani a paleó étkezést. Javasoltam neki, hogy xilittel mosson fogat, ebben meg nem hisz. Valaki írta itt, hogy jó hatással volt a fogaira.

    VálaszTörlés
  31. szőlőszem, Anna.Willson, Joe:

    Köszi mindnyájatoknak a segítséget, tegnap este is írtam, megköszönni, stb. de vagy elfelejtettem elküldeni, vagy elszállt....csak most látom, hogy nincs itt :(
    Már egész belekeveredtem, Joe, kérlek, ha tudod, és van időd, akkor írd már meg kerek perec, hogy melyiket érdemes szedni, és hányat, melyiknél a legjobb az ár/bekerülési arány, vagy mi a szösz, ami itthon kapható. Főleg csontritkulásra, mert már kezd elmenni a kedvem ettől az egész K2 vitamintól :DDDD
    Jó lenne Mo-on kapható.

    Olyan zavaros, melyikben hány mcg, miből, mennyi van benne, MK4, meg MK7, én már nem tudom....
    A vitakinges akkor jó, de ha 100 mcg kell, akkor négy szem kéne naponta.
    Vagy az a Nature's Life, de az meg ha 6250 %-a a napi szükségletnek, nem sok egy picikét :) ?

    ez az?
    Nature's Life Vitamin K-2 Menatetrenone -- 5000 mcg - 60 Tablets - Vitacost

    És mi a vitacost és retail ár között a különbség, tudja valaki? Miért a duplája?

    VálaszTörlés
  32. Ja, a dió miatt szólok, egyelőre elkelt, ami van, köszönöm mindenkinek az érdeklődést, és Gábornak a lehetőséget még egyszer.Tényleg nagyon jól jött, a lányom, igen, valóban ugrált örömében, a hétvégét még törögetéssel tölti :))
    Na hagy' dógozzon :)

    Gábor!
    Nagyon tetszett a legutóbbi Hírlevélben a Sikeres párkapcsolatos cikked, magamra ismertem........az egyikben :).
    Még az jutott eszembe, hogy változik is az ember az évek során, egyik típusból átmegy a másikba, vagy hol ilyen, hol olyan, hol egyik arca, hol a másik kerül előtérbe, néha keveredik. És talán más kapcsolatokra is igaz lehet ez a felosztás, pl. baráti.

    VálaszTörlés
  33. Joe
    Kösz, tényleg nem vettem észre, pedig már egyszer régen tudtam! Akkor 4-et szedtem. Leginkább a mész miatt hagytam föl vele.
    Várjuk a tiédet! Az biztos korrekt lesz!
    Most Pharmekal bioaktív f. találtam, 50 mikrogr-os, lágyzselatin kapszula, mész nélküli. (7-es) ...
    Ez milyen, szerinted?... (Bruce-nál is kapható)

    VálaszTörlés
  34. Anna-Willson:

    Én is épp ezt skubizom!! :) Zsóka javasolta. Szerintem jó.
    Vajon egy szem elég belőle?
    Na, a vitakingesből ha négy kell, akkor az már jól megdobja a kalcium-karbonát fogyasztásunkat, lehet, hogy mégsem kéne. Jó, hogy szóltál, hogy van benne, köszi!

    VálaszTörlés
  35. Anna.Wilson
    Van egy nagy baj ezzel a kapszulával: az ára. 5000 Ft 60 db, ha 4-en szedjük, az havi tízezer forint csak erre az egy vitaminra. Várok inkább Joe vitaminjára...

    VálaszTörlés
  36. 30. Merrea
    Szerintem a fogkrémek nagyon durva tisztítószerek már. Én is minden étkezés után fogat mostam teenager korom óta, mégsem kopott le a zománc a fogam tetején. Állítólag főleg a peroxid tartalmú fehérítő fogkrémek gyepálják szét a fogzománcot, szinte leoldják.

    Valaki talált nekünk egy oldalt, még tanulmányozás alatt áll, de azért belinkelem ide, hátha valaki többet is tud róla, hallott róla:

    http://www.smileregeneration.com/

    Gábor! Segíts, kérlek! Szerintem ez olyan komoly probléma, hogy ez lehetne egy következő könyved témája. Hogyan lesz 20-30 éves, ép fogú emberek fogsora rosszabb állapotban, mint a 60 éves szüleiké, ha megfogadják fogorvosaik tanácsát, hogy minden étkezés után fogat kell mosni.

    VálaszTörlés
  37. 36. Rozcsika
    Ez a MSH nevű anyag, amitől a fog újraépülne elég durva anyag, nem olyan vicces, ha több van belőle, mint amennyi éppen kell.
    MSH = melanocita stimuláló hormon

    http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/addison-kor/179

    VálaszTörlés
  38. 36. Rozcsika
    Megnézem, mi van a fogkrémünkben... Amióta jobban odafigyelek a vegyszerekre, Lavera vagy Logodent fogkrémet szokta venni, ezek a legolcsóbb fluormentes fogkrémek. Én magam Dentomin fogport használok, de a többieknek ez nem kell, és nem súrolom nagyon erősen a fogaimat.

    VálaszTörlés
  39. 38. Merrea
    Mindkét fogorvos a lila színű Elmex fogzománc erodálás elleni fogkrémet adta oda és ugyanennek a szájvizét ajánlották még. A fogorvosok még a fluort javasolják, mint egyetlen anyagot, ami segít a fog megerősítésében. A fluort még nem sikerült besároznom, hogy lehet, hogy a fogra tényleg jó, de amúgy méreg és a pajzsmirigyet hazavághatja. Ez az info még nem tud átmenni rendesen. Jelenleg nagyobb a pánik fogzománc ügyben, fontosabbnak tűnik, mint a későbbi pajzsmirigy elsorvadásától félni. Jó, én is eléggé kivagyok ettől az esettől, amúgy megértem. Fiadnak érzékeny a foga pl. édesre, hidegre? Mert nálunk ez nincs, ez az egyetlen reményem, hogy még valami pici réteg maradt a fogzománcból a dentinen.

    Két szálon megy a kutakodás, hogy mitől oldódott fel ilyen gyorsan a fogzománc, hogy min kell változtatni, hogy a folyamat ne folytatódjon tovább. A másik szál pedig az, hogy a lekopott rész milyen eljárással legyen lefedve, hogy a legkisebb mennyiségben áldozzuk fel a még meglévő zománcrészt.

    VálaszTörlés
  40. Hát nehéz megmondani K2 ügyben mi a tuti, de pl a LEF K2-komlpexe elég jó, bár mondjuk az mk4-et keveslem benne picit. Napi szinten MK4-ből 5000mcg + MK7-ből 200mcg az ideálisnak tűnik, de ez elég drága megoldás. Ha vki-nek nagyon kevés pénze van, akkor annak 45mcg mk7-et + kb 1000mcg K1 vitamint ajánlanék (a K1 ugyanis szintén aktiválja osteokalcint, így utána elvileg több K2 megmarad olyan MGP-k aktiválására, amikre csak K2 képes). Aki többet tud rászánni, annak napi 100-200mcg mk7. Ha még több pénzt rá tud szánni, akkor a 100-200mcg mk7-et érdemes kiegészíteni min. 1500mcg mk4-gyel.
    Ha pedig vki-nek már komoly csontritkulása van vagy érelmeszesdése, akkor a legjobb megoldás a napi 45ezer mcg MK4.
    A dolog szépséghibája, hogy mk4 az EU területén tiltott élelmiszerben/étrendkiegészítőkben... Tehát amerikából kell azt rendelni. Thorne Research pl. Illetve iherben érdemes szétnézni és kiválasztani azt, amelyik ár/mcg arányban a legjobban megéri... Pl az 5000mcg-os Nature Gardennél maradva érdemes a kapszula tartalmát kis kókuszzsírban fölodani (kis melegítéssel, nem igazán hőérzékeny a k2) és abból kanalazgatni naponta többször, így nem kell 5000mcg naponta, tehát 1 kapszulányit 3 nap alatt elnyammogni pl és emellett szedni 100mcg mk7-et.
    Kb 2 hét múlva lesz termékem. mk7-es (illetve K1 is lesz benne legalabbis az 1ikben biztos). A törvények miatt mk4-et nem alkalmazhatok sajnos :( pedig fontosnak tartom. In vitro teszteken az mk4 rendelkezik az összes tulajdonságával az mk7-nek, fordítva viszont nem igaz. Klinikai vizsgálatok zömét is mk4-gyel és nem mk7-tel végezték.

    Rozcsi: A natursziget vagy mi a 100-150mcg mk7 / 1000NE D3-mat Dr. Kate Rheaume-Bleue-tól vehették (illetve Mercolától). Nem életszerű ez az ajánlás. 10.000NE D3 mellé akkor 1000-1500mcg mk7 kellene. Ez megfizethetetlen, kb havi 30-50ezerFt lenne…

    VálaszTörlés
  41. Ja most nézem, h a Nature Gardenes 5000mcg mk4 az tabletta. Azt nem tudod kókuszzsírban oldani. Simán porrá töröd vagy min. 3 db-ra vágod és naponta 1/3-okat eszel a legzsírosabb étkezéssel. Talán így a leggazdaságosabb.

    VálaszTörlés
  42. 40. Joe:

    Jaj, Joe, köszi a választ, olyan bonyolult ez, miért nem tudnak egy kapszulába mindent belepakolni, annyit és azt, ami kell, aztán hadd szóljon....
    Én most már inkább megvárom a tiédet, mit bánom én, mit teszel bele, felőlem szárított kutyagumit is tehetsz, megbízok benned, már belefáradtam a keresgélésbe......hány mcg, miből mennyi, hol, stb.

    Örülök, hogy ilyen hamar lesz.

    VálaszTörlés
  43. Nagyon jól esik, amit írsz, de az enyém sem lesz tökéletes, azt is érdemes lesz kiegészíteni mk4-gyel külföldről :( Sőt az ár miatt is kompromisszumot kell kössek (csak hatóanyag mennyiségben, nem a minőségben!) Szívesen tennék bele 500mcg-ot is akár, de 10ezerFt-okért nem sokan vennék még ha gazdaságos is mcg/Ft...

    VálaszTörlés
  44. Joe

    Felháborító, hogy tiltott az MK4 az EU-ban, ha ilyen hasznos. Ez olyan, mint mikor nemrég még a stevia is tiltott volt. Aztán valamelyik kólás cég hipp-hopp elintézte, hogy ne legyen tiltott.Ostoba és/vagy korrupt csinovnyikoknak vagyunk kiszolgáltatva.

    VálaszTörlés
  45. Mit gondolsz Joe, a mikrohullámot bírja a K2 vitamin? Mert a kisebbik fiam lázad már így is a táplálékkiegészítők ellen.Magától csak hébe-hóba veszi be mert eszébe se jut, ha meg rászólok akkor az a baja hogy állandóan b@szogatom a vitaminokkal :) Kizárt, hogy kókuszzsírban oldott K2 -t kanalazzon naponta. Arra gondoltam, hogy belekeverhetném a kajájába :). De persze melegíteni csak mikróba hajlandó. (Külön lakik, de én főzök neki )

    VálaszTörlés
  46. 43. Joe:

    Nem baj Joe, nagyon jó lesz az, mégis csak jobb a semminél, majd kiegészítjük. És hát igazad van, az ára is nagyon számít, mivel nem csak ezt az egyfélét szedjük. Mégsem kell csak a külföldire támaszkodnunk majd.

    VálaszTörlés
  47. 45. Kriszta

    Hány éves a fiad? Én 12 éves kor után semmit nem adnék be nekik, amit nem önként vesznek be.

    Nálunk a 13 éves asztmás is maga veszi be a gyógyszereit, max. ha éjjel hallom, hogy gond van, akkor megkérdezem, hogy mostanában szedi-e. Az idősebbeknél (19-23) néha rákérdezünk, hogy kell-e vitamin, ha azt mondják, hogy nem, akkor azt elfogadjuk. Ha szólnak, hogy valami gond van - pl. görcsölt a lábam -, és kérnek rá valamit, akkor adunk (adtam magnézium-citrátot), de trükközni szerintem kockázatos, és veszélyes is lehet. (Pl. nem tudhatod, hogy mit szed egyébként, és mennyit.)

    VálaszTörlés
  48. 39. Rozcsika
    A fiamnak nem érzékeny a foga semmire, csak mivel nagyon vigyáz rá, mindig nézegeti, és így vete észre, hogy pici pöttyök vannak itt-ott. Hát a fluor nálunk esélytelen, száműztem az összes "hagyományos" fogkrémet pont a fluor meg az SLS miatt... Mondtam neki, hogy kicsit gyengébben sikálja, hátha attól van.

    VálaszTörlés
  49. 48. Merrea
    Ez érdekes, hogy nem használt hagyományos fogkrémet, én jórészt erre fogtam a feloldódott zománcot. Nem a fluorra, hanem valami vivő, habzó, tartósító cuccra. De hát az igaz, hogy azért mindenkinek nem kopik le a zománc a világban. Az erős sörtéjű kefe és erős sikálás itt is volt. Pont a felfedezett első foltok után. Évek óta az Aquafresh Shine and whitening (?) nevű fogkrém volt használatban, amin a száj van a dobozon. Jó, akkor még marad a vegaság, mint ok és az azt követő nagyon óvatos visszavétele a húsoknak, szinte csak száraz melle húsok, felvágottak, semmi olyan állapot, amin látszik, hogy az egy állatból való és limitált mennyiségek. Már majdnem paleo étkezés, sok zöldség, rengeteg savas gyümölcs, szinte semmi kenyér, de sok feldolgozott rizzsel, semmi tejjel, de sok lágy sajttal, ami már majdnem tej, ugye. Heti 1-2-szer húsleves. Semmi vitamin.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, szénszavas ásványvíz egész nap, sokszor kis evés, utána azonnal fogmosás.

      Törlés
  50. Érdekes, mostanában nem jelenik meg, amit írok (bár kiírja, hogy hozzászólásodat közzétettük, mégsem látom). Kíváncsi vagyok, ez látszik-e.

    Rozcsika

    Neked akartam írni valamilyen formában. Azt hiszem, nincs meg az e-mail címed.

    VálaszTörlés
  51. Gábor! Az új vitaminos könyvedben természetes vagy szintetikus vitaminokról írsz? Vagy nem különbözteted meg a kettőt? Jó lenne tudni, milyen természetes vitaminok vannak, mert a szintetikus vitaminok nem épülnek be, ezt régóta tudjuk.

    Egy érdekes videó:

    http://orokseg.wordpress.com/2013/06/02/dr-leonard-coldwell-barmilyen-rakbetegseg-heteken-belul-gyogyithato/

    VálaszTörlés
  52. szőlőszem 47

    24 éves, de kizárólag lustaságból nem szedi a cuccokat, nem elvből. A D vitamint felfogta hogy milyen fontos, azt szinte minden nap beveszi. K2-t hébe-hóba. Magnéziumra meg cinkre akartam még rábeszélni, de fellázadt. Mert piszok fárasztó ennyi mindent bevenni:) Nem titokban akarom beletenni a kajájába a K2-t, megmondanám. De ez is csak akkor jöhet szóba ha nem érezni az étel ízén, mert semmiféle kompromisszumra vagy áldozatra nem hajlandó.

    VálaszTörlés
  53. Talán ez a legolcsóbb:
    90 x 15 mg , 29,99 USD + 11,50 USD szállítás

    http://www.amazon.com/Complementary-Prescriptions-Ultra-K2-gels/dp/B0057ZGWDW/ref=aag_m_pw_dp?ie=UTF8&m=A96MFP869LN67

    VálaszTörlés
  54. Na én rendeltem is egyet. 9085 forintot vettek le a számlámról. Vagyis mai árfolyamon 6,73 forintba kerül 1 mg :). Joe kókuszzsírban feloldós módszerével napi néhány mg nem túl drága.

    VálaszTörlés
  55. Aszongyák a szagemberek, hogy nem is használ a K2

    http://www.osteoporosis.hu/hirek.aspx?nid=33158.

    Na mára bedugulok.

    VálaszTörlés
  56. 54. Kriszta:

    Hadd mondják.
    Egész jónak tűnik ez a cucc. Ügyes vagy, hogy találtad, de hogy került olyan sokba a szállítás, én 4,54 USD-t látok, vagy az csak az USA-ba?

    Ez akkor nem jó?
    Amazon.com: Life Extension Super K with Advanced K2 Complex Softgels, 90-Count: Health & Personal Care

    VálaszTörlés
  57. 55. Kriszta

    Azért ez már komoly. Szendi újból tévedett. Spekulál, előreszalad, bizonyítatlan dolgokat állít vagy éppenséggel kiszínez, átértelmez, "átkeretez" ezt-azt.. Ezt jól megtanulta Waztlawicktól :))

    VálaszTörlés
  58. Ha valakit érdekelne (rajtam kívül) a kínai tanulmány, itt van: http://www.somapapa.hu/014.pdf Én nekiláttam elolvasni.

    VálaszTörlés
  59. 56. Macskacicó

    Igen, csak az USA-ba annyi a szállítás, itt látható hova mennyi

    http://www.amazon.com/gp/aag/details/ref=aag_m_ss?ie=UTF8&asin=&isAmazonFulfilled=&isCBA=&marketplaceID=ATVPDKIKX0DER&seller=A96MFP869LN67#aag_legalInfo

    De ez nem drága, hanem ez a normális szerintem. Gondolj bele, hogy ha megpróbálnál feladni egy csomagot Magyarországról Kaliforniába, az mennyi lenne. Szerintem az iHerb-nél azért 4 dollár, mert ők még kipótolják. És ezért - bár nagyon olcsóak a termékek - nem annyira olcsóak, mint lehetnének. Például az a K2 vitamin amit belinkeltél náluk 22,50 USD, de az Amazonon láttam ugyanezt 18-19 USD közötti összegért is. Ezekből a különbségekből járulnak hozzá a postaköltséghez, gondolom én. Mindenesetre a 4 USD = 900 forint a magyarországi szakasz postaköltségét se fedezi szerintem.

    VálaszTörlés
  60. 56. Macskacicó

    Jó lenne, de Joe azt írta, hogy az MK 4-ből kicsit kevés az 1 mg, minimum 1,5 kellene. Gábor is szerintem ezért írta, hogy kettőt jobb szedni ebből. Talán majd az lesz a legjobb megoldás, hogy Joe-tól veszünk MK 7-t és hozzá meg rendelünk például ezt az MK 4-t amit én tegnap rendeltem. Aztán persze mindenki az egészségi állapota és az anyagi helyzete alapján dönti el, hogy mennyit szed naponta. Ha valaki megelégszik a Joe által minimumként javasolt 1,5 mg/napi adaggal, akkor ez az MK 4 900 napra elég ! És kb 10-11 ft a napi költsége. Ehhez majd ajánlatos lesz bevenni 100-200 mcg MK7-et is persze. Remélem jól értettem a dolgokat.

    VálaszTörlés
  61. 57. kampoo

    Ja, mindig ezt csinálja. Sok évvel ezelőtt elkezdett károgni a D-vitamin hiányról - magyar nyelven mindenkit megelőzve. Aztán tessék, meghülyítette az orvosokat is:

    http://www.elitmed.hu/ilam/klinikum/a_magyarok_az_elsok_az_1_d_vitamin_nap_9002/
    Hiába, egy bolond százat csinál.

    Komolyra fordítva a szót, szerinted ki járt jól? Aki mondjuk a károgás kezdetén elkezdett D-vitamint szedni és ma kössz jól van, vagy az aki az orvosoknak hitt és az elmúlt években meghalt a D vitaminhiány következtében kialakult vastagbélrákba? Az utóbbiakon már marhára nem segít, hogy mára megértették az orvosok is, hogy egy csomó embert a halálba küldtek a tudatlanságukkal és most meg már majdnem sírva könyörögnek a népnek hogy szedjen d vitamint.
    Te csak várjál nyugodtan 40 évig mire felfogják a K2 jelentőségét is, ha csak 10 éves vagy talán meg is éred.

    VálaszTörlés
  62. 59. Kriszta:

    "Szerintem az iHerb-nél azért 4 dollár, mert ők még kipótolják. " Mit, a postaköltésget?
    Azért nekem nem mindegy, hogy 4 USD vagy 11,4 USD a szállítási költség. Az iHerben nem találtál valami ilyen nagyon jót? Vagy ha az Amazonon láttál 18-19 USD-ért, akkor miért nem azt vetted? Bocs, csak nem egészen értem még.
    Amúgy tényleg 900 napra elég, és így már azért megéri. Jól érted, és már végre én is értem, miből mennyi kell. Úgy jó lesz, ahogy mondod. Csak még azt nem tudom, hogy fogom 15 napra elosztani egy szemet. Mi ez, kapszula, benne porral?

    Köszi a segítséget, meg azt, hogy belinkelted az Osteoporosis társaság közleményét. Pont arra gondoltam este, mikor olvastam, mint Te, amit válaszoltál kampoo-nak, hogy pár éve ugyanez volt a D vitaminnal, csak a csontritkulásosnak adtak, annak is keveset, most meg sírnak, mennyire kell az.
    Csak a kalciumot tömték az emberbe.

    VálaszTörlés
  63. 62. Macskacicó, 60 Kriszta
    Biztosan szét kell osztani ennyi adagra? K vitamin zsírban oldódó ugye? Azokról eddig azt gondoltam, ha ritkábban/nagyobb dózisban visszük be, az nem különbözik, mintha gyakrabban/kisebb dózisban. (Adott időszak alatt ugyanannyi bevitel esetén.)
    Lehet, hogy nem ez nem igaz?
    Simon Péter

    VálaszTörlés
  64. 63 Simon Péter

    Én nem vagyok szakértő, de valami olyasmit olvastam, hogy gyorsan kiürül a szervezetből az MK-4.
    Úgy értettem amit Joe írt, hogy még az 1,5 mg-ot is naponta többszörre kell bevenni:
    "és abból kanalazgatni naponta többször, így nem kell 5000mcg naponta, tehát 1 kapszulányit 3 nap alatt elnyammogni pl "

    62 Macskacicó

    Nekem se mindegy hogy mennyi a postaköltség, de kizártnak tartom, hogy 4 dollárért idejön Kaliforniából a csomag, szerintem hozzátesz még az iHerb is. Így értem, hogy a 11 dollár a normális.
    A 18 USD-be kerülő vegyes K2-t most láttam a napokban, de most már olyat nem akarok venni egyenlőre. Most vettem ez a giga MK4-et és majd hozzá szerintem a Joe féle MK7-t veszek. Amúgy ezt faját (90 x 15 mg) nem láttam az iHerben, de volt van viszont olyan, hogy 180 kapszula x 5mg 44,85 USD + a 4 USD szállítás. Ha kiszámolod ár-érték arányosan, akkor ez 1,8 -szoros, majdnem dupla ár. Végülis nem az a lényeg, hogy mennyi a postaköltség, hanem hogy mennyibe kerül összesen.

    Gélkapszula lehet, mind a legtöbb D-vitamin, úgy írták "gels". Szerintem mondjuk fel kell olvasztani 10 mokkáskanál kókuszsírt, és abba belenyomni a kiszúrt kapszula tartalmát és néha megkevergetni míg megdermed és akkor remélhetőleg 1 mokkáskanálnyi megdermedt zsírban 1,5 mg lesz kb. Első alkalommal ki fogom mérni mérőedénybe, hogy hány ml 10 mokkáskanál l kókuszzsír, aztán mindig annyiban kell feloldani ( ki mennyit akar szedni)

    VálaszTörlés
  65. Dániában is hódít a paleolit mozgalom.
    Egy magyar nyelvű könyv receptekkel: http://scolar.hu/index.php?site=bookDetails&bookId=653
    És egy kissé rosszmájú beszámoló: http://magyarnarancs.hu/plussviking/dan-blog-fura-etelek-koppenhaga-bio-87575

    VálaszTörlés
  66. kampoo 57:
    Annyira elhomályosítja a tudatod a gyűlölet, hogy megint sikerült egy jó nagy baromságot leírnod. :-D
    Ha beírnád a gugliba a "Vitamin K" szókapcsolatot, több ezer találatot kapnál, amikben megindokolják, miért kell szednünk a K-vitamint, tehát ezt sem "a Szendi" találta ki.
    Picit segítek, jó?
    http://search.mercola.com/search/pages/Results.aspx?k=vitamin%20K
    586 db cikk, amiben megemlítik. És ez csak EGY portál...

    VálaszTörlés
  67. 58. Des
    Ez a klasszikus, eredeti China Study?
    Ugye, ezeket is ismered?
    http://rawfoodsos.com/category/china-study/

    VálaszTörlés
  68. 64. Kriszta:

    Olyan aranyos vagy, képzeld, még ma reggel én is kutakodtam kicsit az iHerben, és pont oda jutottam, ahova Te :). láttam azt is, amit említesz,meg többeket is,számolgattam, és teljesen igazad van, hiába olcsóbb a posta, ha a hatóanyag mennyiség meg többe kerül, nem spóroltunk semmit.
    És abban is egyre gondoltunk, hogy egy kapszulát felbontani, zsírban elkeverni, és azt beosztani 10 napra. Ez nagyon jó lesz így, nem baj, hogy kapszula.Nem olyan vészes, mert csak 10 naponta kell megcsinálni. Úgyhogy én is ezt fogom venni. Nagyon szépen köszi a kutakodást.

    63. Simon Péter:
    igen, ez nekem is eszembe jutott, csak nem tudtam a választ, de biztos jobb, ha a szervezet egyenletesen kapja, másrészt remélem, Joe jól tudja. Végül is nem olyan nagy vacakolás így, és legalább nyammogunk egy kis kókuszzsírt. De köszi,hogy felvetetted ezt is! :)

    VálaszTörlés
  69. 58. descalcez:

    Én azért köszönöm, de nyilván meg kell alaposan szűrni, most épp csak belenéztem, de máris látom, hogy sárba döngöli az állati eredetű fehérjéket (persze ezt tudtuk is).
    Sőt, majdnem vegetáriánus és eteti a néppel a teljes kiőrlésű gabonát.

    VálaszTörlés
  70. A K2 MK-7 mcg-os mennyisége is napokig, míg az MK-4 több1000 mcg-os mennyiségben szedve is csak órákig mutatható ki a vérben. Ezért érdemes kisebb mennyiségeket gyakraban és nem naponta 1x sokat beszedni MK4-ből. És amúgy ezzel szokták indokolni is, hogy az mk7 jobb, mert tovább marad a vérben, mint az MK4. Alapból ha vmi jobban/tartósabban emeli a vérszintet az akkor hatásosabb is. Csakhogy itt az alma a körtével van összehasonlítva, hiszen K2 mind2 ugyan, de nem ugyan az a molekula. 2 különböző tulajdonságokkal rendelkező molekula. Az mk4 kisebb és polaritásban is különbözik az mk7-től, így az mk4 könnyebben átjut a sejthártyán bejutva a sejtekbe, ahol elvégzi a feladatát. Az mk7 meg nehezebben. Szóval ez alapján az, hogy az mk7 tovább van a vérben éppen azt mutatja, hogy nehezebben jut célba, nehezebben veszik föl a szövetek a vérből. Ez az mk7 lobbija pont fordítva kommunikálja.
    mk7 és mk4 is kell.

    Ez a 15mg-os MK4-es kapszula jó áron van nagyon, én is fogok rendelni. Az iherben az AOR Peak K2-je is ilyen, bár picit drágább, de még úgyis olcsó /mg.
    A kókuszzsírban oldást nem kell hetente sem. Előre meg lehet csinálni pl 10-20 kapszuából pl 1 literbe, aztán az akár hónapokig is elég lehet. Lehet magában kanalazni, kajára tenni néha 1 kanállal. Mivel viszonylag hőálló, ezért akár röviden nem túl magas hőmérsékleten akár sütni is lehet vele.

    VálaszTörlés
  71. 61, 66: Figyuzzatok már egy kicsit. A természeti népek sohasem jutottak K2 vitaminhoz ilyen nagy adagban, és kész. Iszonyú sok belsőséget kellene megenni, ha természetes úton próbálnánk pótolni ezt a mennyiséget. És akkor ne is beszéljünk azokról a népcsoportokról, akik eleve kevés állati eredetű élelmet fogyasztanak ÉS mégis egészségesek.

    Szóval maestro Szendi már megint túltolta biciklit.

    VálaszTörlés
  72. 67. MW

    Igen, olvastam Denise Minger cáfolatát. Mindennek ellenére úgy tartom korrektnek, ha mindkét felet meghéllgatom, aztán kialakítom a saját véleményemet. Azért vannak benne olyan gondolatok, amiért szerintem megér egy olvasást. Idézek:
    "Ezzel azonban még nincs vége. Úgy találjuk, hogy nem minden fehérje rendelkezik ilyen hatással. Melyik fehérje rendelkezik legkövetkezetesebb és legerősebb rákot előidéző effektussal? A kazein, ami a tehéntej fehérje tartalmának 87%-át teszi ki, a rák bármely stádiumát képes előmozdítani."

    D vitamin fontosságáról és a kalcium pótlás veszélyeiről ugyanúgy említést tesz....

    VálaszTörlés
  73. 69. Macskacicó

    Hát csak azért mert gluténnel "eteti a népet", még korai lenne lesöpörni az egész tanulmányt az asztalról. Joe írta még annak idején, hogy több héten át tartó magas fehérjebevitel még kalóriamegvonás esetén is borítja az igf1:igf1bp3 Inkább idézem:

    "A magas fehérjefogyasztásnak sok előnye van, de van egy hátránya is: hosszú távon (3hónapon túl) növeli az IGF-1 szintet, IGF-1:IGFBP-3 arányt még nagyon alacsony CH és kalória mellett is! Ez segíti az izom- és csontsűrűség megtartást ugyan, de pl férfias kopaszodást okozhat, növelheti a rákkockázatot, rövidíti az élettartamot, pattanásokat eredményezhet, stb.
    A paleó sok esetben nagyon magas fehérjebevitelt jelent méghozzá hosszú távon… Ez szerintem csak akkor okés, ha mellette aktívan sportol az illető, ugyanis a nagy izomzat több IGF-1 receptort tartalmaz és több IGF-1-et is „használ el”. Így ilyenkor a megnövekedett IGF-1 nem probléma és annak elméletben minden pozitív hatása érvényesülni fog, de a felsorolt hátrányai nem. "

    "Akkor egy kis magyarázat hozzá… Valóban túlzás azt mondani, hogy a magas fehérje növeli a rákkockázatot vagy elősegíti az öregedést, de azt is túlzás mondani, hogy nem."

    Itt általánosan fehérjéről van szó. Mégegyszer a lényeg: "Valóban túlzás azt mondani, hogy a magas fehérje növeli a rákkockázatot vagy elősegíti az öregedést, de azt is túlzás mondani, hogy nem."

    VálaszTörlés
  74. Folytatás (blogspot nem engedte egyben):

    "A kalória megvonás (CR) élethossz növelő hatását a csökkent inzulin, IGF-1 szint és IGF-1:IGFBP-3 aránynak tudják be elsősorban. Embereknél is megtörténik ez a változás CR hatására. Vagy mégsem? Az első (és tudomásom szerint egyetlen) olyan kutatásban, ahol nem rövidtávon nézték CR hatását emberen nem ezt mutatta. 3 hónap után visszaáll az eredeti IGF-1 és IGF-1:IGFBP-3, nem marad tartósan alacsony. Az öregedésben és sok ráktípusnál is fontos jelentősége van az IGF-eknek.

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2673798/

    - 1éves és 6éves CR-es csoportok magas fehérjebevitellel.
    - Átlag nyugati táplálkozású csoport (kontroll)
    - Vegán csoport (magas CH, normál kalória, alacsony fehérje)

    A CR-es magas fehérjés csoportoknak kezdetben (3hónapig) csökkent az IGF, majd 3 hónap után elkezdett jelentősen nőni, utolérve a kontrollcsoportot.

    A vegán csoport IGF-je tartósan alacsony és jóval alacsonyabb, mint a többié!

    A CR-es (magas fehérjés) csoport 6 tagját megkérték, hogy csökkentsék le protein bevitelüket átmenetileg. Ez 25% -kal csökkentette az szérum IGF-1 szintjüket!
    A következtetés, hogy a magas fehérjebevitel még alacsony kalória és CH bevitel mellett is meggátolja az IGF-1 csökkenését.

    Az IGF-eken túl viszont minden egyéb paramétere (CRP, BMI, inzulin) a magas fehérjés CR-es csoportoknak volt jobb, mint a vegánoké. Szóval nem arról van szó, hogy a magas fehérje növeli a rákkockázatot, ugyanis az átlag táplálkozásúakéhoz képet nem növeli és az egyéb előnyei pedig csökkenti is, viszont ez az IGF-szint egy nagyon fontos paraméter és ebből a szempontból nem optimális a magas fehérje. Illetve, ha vkinek alacsony volt a fehérje fogyasztása idáig és átáll egy magas fehérjés étrendre (átlag paleo), akkor annak bizony nőni fog az IGF-je az addig rá jellemző értékhez képest. Azt persze nem tudni, hogy milyen egyéb változások mehetnek még végbe magas fehérjés/alacsony CH-s paleo-ra a szervezetben, melyek talán tökéletesen kompenzálják a megnövekedett (illetve nem eléggé lecsökkent) IGF-et. Valószínűleg történik ilyen változás és nem kell aggódni, de én azért inkább nem kockáztatnék… Túl fontos paraméter ez az IGF-1:IGFBP-3 arány ahhoz. Ezért én a moderált fehérjebevitelt javaslom inkább és azt, hogy a kalória bevitel lehető legnagyobb része zsiradék formájában jusson a szervezetbe. Bár rövid, intenzív sport mellett a magas fehérje is jó. És így látom életszerűnek is: Őseink úgy ettek sok fehérjét, hogy közben sokat mozogtak (izom IGF-receptoraihoz kapcsolódnak a keringő IGF-1-ek és nem oda ahová nem kéne. Minél nagyobb az izomzat annál több az inzulin/IGF receptora is és azok annál sűrűbbek is lesznek + annál több is jut oda keringéssel, hiszen használjuk)."

    Ennek fényében olvasom a kínai tanulmányt, és bizony sok olyan dolog van benne, amit a kritikusai, pl. Denise Minger nem szoktak idézni... A kitavai tanulmány kellőképpen bizonyítja, hogy magas szénhidrátos étrend nem okoz inzulinrezisztenciát, valamit civilizációs betegségek sem tizedelik a lakosságot.

    VálaszTörlés
  75. 70 Joe

    Ezek nagyon jó hírek. Hogy meg lehet csinálni nagy mennyiséget is előre az "oldatból", meg ez az iHerbes vitamin is. Én ezt nem vettem észre. Bár a másik kicsit jobb ár, de ki tudja abból mennyi van és meddig. Az iHerbbel azért hosszú távon is lehet kalkulálni általában.

    VálaszTörlés

  76. Köszönjük Joe, hogy elmondtad ezeket, tényleg jó hírek, megnézem azt az iHerbeset is, és most már teljesen értem, tisztában vagyok a mennyiségekkel, meg minden. De jó, hogy Te így tudod ezeket, és el is mondtad. Köszi! :)

    72. descalcez:

    De hát ki mondta, hogy le kéne söpörni? Akkor bele se nézek. Lehetnek benne hasznos dolgok is, csak hát tudod, ha ennyire az állati fehérje mentességet meg a teljes kiőrlésűt nyomja, ne is haragudj, de egy kicsit gyanakvással nézi az ember.
    Jó, akkor ne együnk sok fehérjét, mondod te, de a tanulmány szerint sok zsírt se, mert az is rákot, meg egyebet okoz. Akkor együnk jó sok szénhidrátot, nem? Persze a kitavaiak ehetnek, mondod,mégse betegek, de mi nem tudunk yam gyökeret, édesburgonyát, tarot meg ilyeneket szerezni, akkor együnk rizst meg krumplit dögivel?
    Persze van nálunk zöldség, de én nem bírok 1 kg répát meg 2 kg káposztát megenni egy nap, hogy elég kalóriát egyek és jól is lakjak. Muszáj fehérjét meg zsírt, akkor....mit? Gyümölcsöt se sokat :S

    VálaszTörlés
  77. Eddig azt hittem, hogy a K1 azért nem elégséges mert túl gyorsan kiürül a szervezetből, erre kiderül, hogy az mk4 peddig éppen azért jó, mert gyorsan kiürül...

    Na most van az, hogy egyre kevésbé értem.

    Domboroczky

    VálaszTörlés
  78. 76. Macskacicó
    Köszi, hogy miután elolvastad, elmondtad, hogy mi jött le Neked a könyvből. Nem előítéletek alapján mondtál véleményt. (a betanult lecke visszamondására gondoltam)

    VálaszTörlés
  79. Sziasztok,
    Mit ajánlanátok Mg-citrát helyett, mivel a savas dolgokat kerülnöm kell. Melyik az a formája a Magnéziumnak, ami még aránylag jól szívódik fel? Kelát esetleg? Spray-m van, de azt nem tudom mindig, mindenhol használni.

    Kösz

    VálaszTörlés
  80. 72 descalcez
    Ez teljesen jogos. Szerintem is el kell olvasni az eredetit, nem csak a cáfolatot. És nem lehet valamit kidobni az ablakon, csak, mert van benne rossz is. Más kérdés, hogyha az elmélete eleve hibás. Még nem olvastam a tanulmányt, de jó, hogy belinkelted.

    Macskacicó

    Cicókám, írtam neked e-mailt, nézd majd meg, jó?

    VálaszTörlés
  81. 58. Descalces

    Köszi nagyon a tanulmányt! Már beleolvastam, s ennek alapján úgy gondolom, hogy érdemes lesz végigolvasnom, mert máris találtam benne olyan részt, ami megegyezik a saját tapasztalataimmal, és magyarázatot ad rá.

    Rozcsika és mindenki, aki az elmúlt napokban a fogzománc visszaépülésről írt

    A héten voltam fogorvosnál ultrahangos fogkő eltávolítás céljából, mert volt egy kedvezményes áron vásárolt bónom. Kiderült, hogy semmi fogkövem sincs, nincs mit leszednie. Kértem, hogy ha már így "potyára" eljöttem, akkor nézze már meg alaposan a fogaimat, mert 1-2 hónapja úgy éreztem, hogy rágás közben (keményre sült tepertő darab volt), valamelyik hátsó fogam széle megsérülhetett, mert utána pár napig érzékenynek éreztem. Nem talált semmi lyukat, semmi sérülést, ami bármi problémára utalna, azt mondta, hogy nagyon szépek a fogaim, biztosan alkati kérdés. Én meg biztos vagyok benne, hogy ez nem alkati kérdés, hanem annak köszönhető, hogy nem használok közönséges bolti fogkrémeket, hanem évekkel ezelőtt áttértem a fluor mentes, xylites fogkrémre, szedem a K2 vitamint, D vitamint, és ritkán eszem savas gyümölcsöt, de ha mégis utána azonnal kiöblítem vízzel a számat.

    Itt van egy újabb Mercola cikk, ismét a fluorid káros hatásáról, s arról, hogy egy új kutatás szerint a kakaóban lévő theobromine anyag vissza tudja mineralizálni az ásványi anyagokat a dentinbe, és elmúlasztja a fogérzékenységet. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/11/19/chocolate-vs-fluoride-toothpaste.aspx?e_cid=20131124Z2_SNL_MS_1&utm_source=snl&utm_medium=email&utm_content=ms1&utm_campaign=20131124Z2&et_cid=DM34180&et_rid=345680376
    "The results showed that patients who brushed their teeth with the cacao-extract toothpaste twice a day for one week had “100 percent dental occlusion” with their tooth dentin becoming re-mineralized or repaired. According to a press release:

    “The comparison to toothpastes containing fluoride - one as much as 5,000 ppm [parts per million] - validates what our research has shown all along: that Rennou [the cocoa extract] … is more effective and safer than fluoride, which can be toxic if ingested."

    Past research has also shown that the chocolate ingredient theobromine works better than fluoride. When lesions in artificial enamel were treated with theobromine, remineralization occurred at a greater rate than when they were treated with fluoride. The study found, in fact, that theobromine made teeth less vulnerable to bacterial acid erosion that could lead to cavities."

    A cikkből szerintem a lényeg nem is annyira a theobromine hatása, hanem inkább az, hogy el kell felejteni örökre a fluoridos fogkrémet, mert nem hogy nem hatásos, hanem kifezetten több egészségügyi kockázata is van.

    VálaszTörlés
  82. 79. Tóth

    Esetleg folyékony magnézium-klorid? Igaz, picit keserű, de azért le lehet gyűrni.

    VálaszTörlés
  83. 78. descalcez:

    De aranyos vagy :),de még el sem olvastam, csak épp belepillantottam néhány oldalon és megláttam pár fontosabb megállapítást benne. De ígérem, el fogom olvasni, mert hasznosnak találom. Nem vetem el azért az egészet, mert néhány dologgal nem értek egyet. Épp ezért köszöntem meg mindjárt,amikor belinkelted, csak legyen időm :) Szóval: köszi!!

    MW: persze, olvasom, köszönöm.

    VálaszTörlés
  84. Tóth 79:
    Szájon át magnézium-malát (IHerb), kicsit kevésbé jól hasznosul a Mg-citrátnál, de azért jó.
    Bőrön át Mg-klorid itthon kapható Mg-gél ill. IHerben kapható olajos spray formájában.

    VálaszTörlés
  85. 61. Kriszta
    :-)))) Teljesen egyetértek. Még annyit tennék hozzá, hogy amikor a hivatalos álláspont is átvált a mondjuk napi 60 mg C vit-ról 1000 mg-ra, akkor nem látom/hallom azt a sok bocsánatkérést és távozást azokról a posztokról ahonnan eddig áradt a maximum 60 mg-os adag ajánlása. Erre csak azért lenne szükség, hogy ne játsszuk el más-más vitaminokkal ugyanezt a játékot. Aki egyszer leszerepelt és még arra sem képes, hogy önkritikát gyakoroljon nyilvánosan, az hitelét kell hogy vessze, mert az legközelebb is sumákolni fog és már amikor ő régen tudja, hogy nem igaz az, amit mond, nekünk még mindig nyomja a 60 mg C vit.-ról a dumát.

    Ezt a "Szendizést" sem értem, mert Jamineték Tökéletes Egészség Diéta c. könyvében egy egész fejezet foglalkozik a K vit-nal, lásd 271. old. és egy csomó amerikai honlap is.

    VálaszTörlés
  86. 58. descalcez
    Kösz, beleolvastam, és el fogom olvasni bizonyos részeit, mert sok érdekesség van benne. (Olyant is találtam, amivel nem értek egyet.)

    VálaszTörlés
  87. 85. Rozcsika

    Én évek óta hiába várom neves emberek és intézmények bocsánatkérését a H1N1-es cirkusz kapcsán. De nem, vannak, akiknek bármit szabad.

    VálaszTörlés
  88. 17 Dia

    Mi azért kérjük a telefonszámot, hogy bármi bizonytalanság esetén tudjunk érdeklődni. Ez csak egy lehetőség, ami Titeket szolgál.

    VálaszTörlés
  89. 32 Macskacicó

    Hát persze, ahogy bölcsülünk (vagy megkeresedünk) átkerülhetünk jobb vagy rosszabb típusba. A cikket Elmira fordította, és nem mi írtuk. Csak szerénységből írom, vannak saját "tollaim".

    VálaszTörlés
  90. Kicsit csodálkozom, hogy nem éltek a hirlevelemben megjelent K2 akciós lehetőséggel, az 50 mcg Mk-7, ami legalábbis az említett két kapszula=45 mcg-nál minden szempontból jobb. Persze nem jobb a Lef-es K-vitaminnál.

    VálaszTörlés
  91. 51 Tara

    A szintetikus vitaminokkal sok vitamin esetében semmi gond nincs. Ezzel a pár napos rákgyógyítással annál inkább van bajom, ezt nevezik parasztvakításnak.

    VálaszTörlés
  92. 55 Kriszta

    Sejtettem, hogy ugyanaz kezdődik majd, mint a D-vitamin kapcsán is. Megijedtek, hogy a drága és veszélyes biszfoszfonát forgalom hirtelen lecsökken. Tulajdonképpen aljasság, amit művelnek. A diabetológiai társaság honlapján 9 gyógyszercég logó alatt pedig az áll, hogy a 2-es típusú cukorbetegség gyógyíthatatlan.

    VálaszTörlés
  93. 89. Gábor:

    Ja, nem baj, akkor is nagyon jó, köszi érte mindenképp. Nem is figyeltem a szerzőt.De akkor is szerény vagy, mi meg ismerjük a "tollaid" :).
    Hát persze, hogy élünk a kedvezménnyel, csak mi most az MK4-re mentünk rá Krisztával, abban meg úgy látom, csak MK7 van. De köszi a lehetőséget.
    A biszfoszfonátot, hála neked, már jó 3 éve nem szedem.

    78. Descalcez:
    Ja, de arra még nem válaszoltál, amit kérdeztem, hogy ha se sok fehérje, se sok zsír, akkor tulajdonképpen milyen ch-t is nyomjunk?

    VálaszTörlés
  94. 92. Szengab
    Lesz egy még komolyabb, K2-vel ijesztgetős, orvosi csoport, akikkel majd meg kell küzdeni. Ezek a szívbetegek, magas vérnyomásúak ellátásával vannak megbízva. Egy szomszédomtól hallottam, hogy orvosa megtiltotta neki, hogy K vitamint szedjen, mert "az életével játszik", gondolom a vérhígító mellé szedett K vit-ról volt szó. Az egyik hírlevélben nagyon szívesen olvasnék a K vit. vérhígítást SZABÁLYOZÓ és nem csak növelő hatásáról, biztosan kísérletek történtek vérhígító mellé adott K vit szedésről.

    Gondolkoztam a paleósok emelkedő koleszterinszintjéről és a K vit-ról. És arra jöttem rá, hogyha K vit nélkül ettünk több csontlevest, szedtünk több D vit-t, akkor az erek falán nyugodtan képződhetett több kalciumlerakódás és ezt beborítandó kellett több koleszterinnek keringeni a vérben, ami jó, de még sem jó, mert akkor lenne a helyzet tökéletes, ha a K vit. elvinné a csontig a kalciumot és akkor nem lenne annyi koleszterin sem a vérben. Tehát lehet, hogy jó az az orvosi törekvés, hogy ne legyen magas a koleszterinszint, de ez ne úgy legyen elérve, hogy a máj egy enzime leállításra kerüljön, ami a koleszterint termeli, a koleszterincsökkentővel, ahogy az orvosok ajánlják, hanem legyen K vit. beszedve.

    VálaszTörlés
  95. 90. szengab
    Megnéztük azt is, csak keressük a leggazdaságosabbat. :)


    VálaszTörlés
  96. 81. Paleolga
    EZER KÖSZÖNET AZ OLDALÉRT!!!!

    VálaszTörlés
  97. Nem értem, hogy miért nem lehet magnéziumcitrátot kapni. (Van olyan, gyógyszertár a városban, ahol simán kiadtak 15 dekát, máshol meg egyet sem adnak.)
    Mi a veszélye a túladagolásnak, és mekkora a veszélyes mennyiség?

    Elgondolkodtató, hogy az élet egyre több területén gondolják azt, hogy az átlagember veszélyes saját magára nézve, ugyanakkor mindenki büntetlenül veszélyeztetheti magát cigarettával, lónyálakkal vagy éppen a tévé előtt dögléssel.

    VálaszTörlés
  98. szőlőszem
    Itt vehetsz magnézium citrátot kilszámra.
    http://shop.vitaltrend.hu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=9&Itemid=109

    VálaszTörlés
  99. Joe, Descalcez

    "A magas fehérjefogyasztásnak sok előnye van, de van egy hátránya is: hosszú távon (3hónapon túl) növeli az IGF-1 szintet, IGF-1:IGFBP-3 arányt még nagyon alacsony CH és kalória mellett is! Ez segíti az izom- és csontsűrűség megtartást ugyan, de pl férfias kopaszodást okozhat"

    Lehet hogy ez az oka annak, hogy a fiatal fiúk (húszas éveik elején, közepén járók) tömegével kopaszodnak? A sok fehérje és/vagy a sok tej?

    VálaszTörlés
  100. 79. Tóth
    Mit érzel, aminek okozójaként a Magnézium-citrát gyanuba került? Valóban elég sok citromsavat kell megennünk, hogy a Mg-citrátban lévő 15%-nyi elemi Mg-hoz hozzájussunk.

    VálaszTörlés
  101. Véleményt szeretnék kérni. Paleózom egy ideje, és a gyorsabb fogyás érdekében vettem egy növényi zsírégetőt. Nagyon rosszul lettem tőle, annyira felpörgetett, hogy azt hittem látni fogok a sötétben. Mellkasi fájdalmam volt és szédültem ha lassan vettem a levegőt. Iszonyat mennyiségű vizet megittam. Összesen 4 kapszulát vettem be. Torkom bedagadt de nem allergia (mert azóta sem tudok 100%-osan nyelni). A tüntetek nem múltak el utána sem, pár nappal később megijedtem, hogy baj van és bementem a sürgősségire. Azt mondták nagyon gyakran mennek ilyen tünetekkel. A pulzusomat leszámítva minden eredményem tökéletes. Vérképem eltérés mentes, a röntgen is ok. Kaptam betalocot és frontint, de nem kezdtem el szedni. Megnyugodtam, hogy egészséges vagyok, nincs szívrohamom. A mellkasi fájdalom viszont nem múlt el (égő, nyomó, nyakba, bal karba, jobb karba gyomorba sugárzik) néha gyengült, stresszre előjött. Néha fülzúgás is előfordult, párszor bekaptam egy-egy fél gyógyszert. Másfél hónappal később se javult, a körzeti orvos azt mondta pánik, csinált ő is ekg-t, ami a 127-es pulzust leszámítva jó, a 10 mg-os betalocot (amit nem szedtem) megduplázta, a frontin maradt napi 1. A vérnyomásom meg sem mérte. 2 napig bevettem az előírt adagot és 90/40 es lett a vérnyomásom, szédültem és pánikoltam. Már másfél napja nem vettem be, most azt vettem észre hogy figyelni kell a légzésre, mert néha bent tartom és elfelejtek venni. Az még közre játszhat, hogy két kisgyerekkel vagyok itthon, férjem külföldön és senki nincs a közelemben aki 1,5 órán belül ide tud jönni. Szüleim dolgoznak még.
    Kardiológushoz elmegyek és kivizsgáltatom magam, jobb ha megnyugszom, de nem vagyok benne biztos hogy szervi. Halolajat szedek nagy dózisban (4-5 db) és vitakinges multit, ami csomagban van, szójalecitin és minden benne van, ezenfelül calivitás méhpempőt. Magokat nem eszem, csak zöldséget húst sajtot és tojást. Pánikra utalnak a tünetek vagy van esély a szív vagy más problémára? (Pajzsmirigy eredmény jövőhéten, de soha nem volt vele gondom)
    Nagyon remélem hogy valaki tud segíteni, előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  102. Kedves Orsi!

    Én csak megérzésre tudok mondani tippet: elképzelhető, hogy túlműködik a pajzsmirigyed?! - ez jövő héten kiderül, a másik elképzelésem a tünet együttes alapján a pánikbetegség. Ez utóbbit átéltem gyógyszer szövődményeként, tehát hasonlókat éltem át. Úgysem szedsz gyógyszert, tehát nyugtató teát, gyógynövény összetételű nyugtatót nyugodtan szedhetsz, amíg ki nem derül a tünetek valódi háttere.

    VálaszTörlés
  103. 100. Rozcsika
    Minden savas dolgot kerülnöm kell a hisztamin intolerancia és a leépült bélflóra miatt, ezért váltanék Mg-ot is.

    VálaszTörlés
  104. 101. Fodor Orsolya
    Szerintem ez a "növényi zsírégető", aminek nem tudjuk nevét, valami pajzsmirigyműködést fokozó cucc lehetett. Így totál látatlanban erre tippelek. Kezed nem remegett?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem remegett, de ismerősöm szedte és neki igen, viszont más baja nem volt és sokat fogyott tőle.

      Törlés
  105. 101. Fodor Orsolya
    Ezek jellemző tünetek hisztamin érzékenység esetén. Ha pajzsmirigy negatív lesz, érdemes ezzel is futni egy kört.

    VálaszTörlés
  106. 103. Tóth:

    Én nem tudom biztosan, mi lenne jó neked, olvastam még a Magnerot-ról és Magnosolv, esetleg guglizz rá, nézd meg az összetevőket, hogy vajon mit bírnál belőle, árak, mennyiségek, stb.
    Mindkettőt nagyon dicsérik, csak hát, azért nézd meg az összetevőket, a mg oxid nagyon kis hatásfokban szívódik fel, ahogy tudom.
    MAGNEROT tabletta
    Állítólag ez nagyon jól szívódik fel. Én nem tudok biztosat, persze.

    Magnézium készítmények összehasonlítása - Magnosolv®

    VálaszTörlés
  107. "növényi zsírégető"
    Olvastam anno acai berrys -zöldteával felturbózott- kapszulát használók fórumát. Na nekik voltak hasonló tüneteik. És a nagydózisú zöldtea volt a kiváltó.Szerintem ha pm probléma lenne, akkor nem a kapszula hozza ki.

    VálaszTörlés
  108. Fodor Orsolya

    Yohimbine tud csodás dolgokat művelni, ha kombinálod egy kis efedrinnel, még Fukushimán is túltehetsz. Nem értem mire jó ez. Nyilván be lehet csapni a természetet, de ennek ára van. AAzt pedig meg kell fizetni! Számomra a paleo "vissza a természeteshez" utat jelenti, függetlenül attól, hogy volt-e egyáltalán ősember, vagy sem :)

    VálaszTörlés
  109. 94 Rozcsika

    Igen, ez valós probléma, a warfarin és heparin típusú K-vitaminhatást blokkoló szerekkel nem kompatibilis a K2. Sebestyén Tibor (http://sebtiben.blogspot.hu/) kísérletezett magán, hogy a Syncumarral hogyan tudja a K2 szedését összepárosítani. Kicsit emelt a gyógyszerén és cserébe szed 40 mcg K2-t. A kérdés igazából az, hogy nem annyit emelt-e a gyógyszerén, hogy azzal kilőtte a K2-öt. Mivel a K2 csak kevéssé hat a véralvadásra, ezért valószínűleg a K2-hatás egy része aktív maradt, ugyanis az INR-t nézte, aszerint állította be a gyógyszer-K2 arányt. A tökéletes az volna, ha mérnék az inaktivált matrix Gla-protein arányának változását. Az oszteoporózis társaság közleménye szerint a rögképződés megakadályozásának előnye felülmúlja a meszesedés kockázatát. Hát nem tudom, mire alapozzák ezt az optimizmusukat, ez inkább a mundérbecsület védelme. Egy vizsgálatban az alacsonyabb aortameszesedésben szenvedők 50%-a már nem élt 40 hónapos követés során, míg a magasabb K2-vitaminszintűeknek csak 20%-a halt meg ugyanennyi idő alatt. Ráadásul úgy tesznek, mintha csak warfarinnal és hasonló K-vitaminhatást gátló szerekkel lehetne gátolni a vérrögképződést. további probléma, hogy mivel eddig erről a veszélyről nem tudtak, rengeteg embernek indokolatlanul is felírják, "biztos,ami biztos" alapon.

    VálaszTörlés
  110. 93. Macskacicó

    Nem válaszoltam, mert nem akarok belemenni meddő vitába. Belinkeltem a könyvet, hogy a magamfajta kíváncsi, igazságra szomjazó emberkék eredetiben is elolvashassanak egy olyan könyvet, amit eddig csak " China Study debunked" verziókból ismertünk meg mint "dogmákat".Makronutriens háborúba nem fogok belemenni, teljes tápértékű élelmiszerekben úgyis annyi amennyi....

    VálaszTörlés
  111. 103. Tóth:
    A sötétzöld színű zöldségekben rengeteg magnézium van (spenót, brokkoli, kel, petrezselyem, saláta). Tudom nem étrendkiegészítő, de kockázat nélkül ehetőek. A káposztaféléket fedő nélkül főzd, hogy megelőzd a puffadást.

    VálaszTörlés
  112. 111. descalcez:

    Igazad van, ne haragudj. Csak azt hittem, meg is akarod beszélni :).
    Már olvasom rendesen. És még egyszer: köszönet érte!

    VálaszTörlés
  113. TSH-m 1,25 vagyis jó, most jelenleg az alacsony vérnyomással van problémám, amit lehet a betaloc okozott, amikor elaludnék jön a szédülés. Remélem hamar vége lesz már és minden vissza áll a zsírégető előtti állapotba. Amúgy a zsírégető neve loomya.

    VálaszTörlés
  114. 114. Fodor Orsolya
    Akkor újabb ötlet: amphetamin túladagolás. Állítólag a csoda fogyasztó cuccokban ez is lehet.

    VálaszTörlés
  115. Fodor Orsolyának: a hisztamin intoleranciával kapcsolatban adok három linket, nézd meg a tüneteket, vonatkoznak-e rád:

    http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/hisztamin-intolerancia.php
    http://old.balaicza.hu/index.php?p=article&id=219
    http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/immunology/allergy/food/hisztaminhorror-21868.html

    VálaszTörlés
  116. Paleolga!
    Te vagy itt ebben a szuper szakértő, Te miket fogyasztassz az iHerb-ről? Gondolom fogkrémet is, multi vitamint is. Eddig úgy gondoltam, hogy enélkül is megoldható az élet, de most eljutottam oda, hogy kénytelen vagyok ezzel foglalkozni.
    Köszönöm előre is a segítséget.

    VálaszTörlés
  117. 117. Rozcsika
    Ugyan nem engem kérdeztél, de fogkrémet a Bio Barát Bioboltban (úgy tudom, te nagy vásárlójuk vagy) elég jó áron lehet venni. A Lavera Basis és a Logodent márkák egy-egy változata 700 Ft körüli áron kapható, ez szerintem elég kedvező.

    VálaszTörlés
  118. Megnéztem a hisztamin intoleranciát és van pár tünet ami stimmel, viszont a pánikrohamra is. A tünetek a lelkiállapotommal összefüggésben vannak. Őszintén remélem hogy amphetamin nem volt benne, de a sürgősségin ez is megfordult a fejemben, hogy majd valamire tesztelnek és esetleg pozitív lesz. Persze nem tették. Kardiológia még hátra van és ha ott is minden rendben akkor csak a fejemben van. Két kisgyerekkel teljesen egyedül ez nem is csoda!

    VálaszTörlés
  119. Még mindig keresem: Mi a veszélye a magnézuimcitrát túladagolásnak, és mekkora a veszélyes mennyiség?

    (Egy helyen találtam utalást a hasmenésre. De ez gondolom nem indokolja a gyógyszertári tiltást.)

    VálaszTörlés
  120. 120 szőlőszem
    Robb Wolf: Paleolit megoldás c. könyvében 296. old. azt írja, hogy a túlzott mennyiségű magnézium igen erős hashajtó hatású.

    VálaszTörlés
  121. 121 Rozcsika
    Ezt Mg-citrát fogyasztóként megerősítem (4500 mg három részre elosztva / nap).

    VálaszTörlés
  122. 119.Fodor Orsolya

    És még ez is lehet:

    http://5mp.eu/web.php?a=phcsoda&o=cuT8R1Nhbs

    VálaszTörlés
  123. Valaki írta itt nemrég, hogy szeretne paleós emberekkel találkozni, nem csak virtuálisan. Neki jelezném, ha olvas a háttérben, hogy Paleoklub lesz a héten szerdán 5 órakor. Részleteket Elmira blogján megtalálja.

    VálaszTörlés
  124. 76. Macskacico

    A taro paleo alapanyag vagy kompromisszumkent esetleg elfogadhato?

    VálaszTörlés

  125. Sziasztok!
    Most fogok először rendelni az iHerbről D3/K2 kombót. Ez a második évadom, hogy D-vitamint szedek (nem vészes dózisban, kb. 3-4000NE/nap), viszont K2 nélkül. Eddig még semmilyen nyilvánvaló mérgezési tünetet nem vettem észre magamon, remélem, nem okoztam bajt a szervezetemben.

    Tudtok olyan terméket ajánlani, amit feltétlenül érdemes innen megrendelni (mert pl. Magyarországról nem beszerezhető, vagy nagyon jó minőségű, vagy akciós/jó ár/értékű stb.). Tudom, ez így kicsit túl tág. Mégis. Néhány kedvenc az iHerbről?

    VálaszTörlés
  126. Találkozott már valaki a Magnesium L-Threonate-tal? Esetleg tapasztalat vagy bármilyen infó róla?
    Magyar oldalakon nem sok mindent találtam...

    VálaszTörlés
  127. Tök véletlenül botlottam bele ebbe a cikkbe, és nagyon megörültem neki, mert gyakorlatilag az egyetlen, elejétől a végéig helytálló írás a paleóról, amit eddig olvastam, ráadásul egy PATIKAi portálról (amit egyébként is szeretek, rendszeresen olvasom a papírújságot), desőt egy élő, "igazi" táplálkozási tanácsadótól, aki kivételesen nem a partvonalról dumál be, hanem maga is paleózik. És annyira tiszta paleós, hogy még a magliszteket se említi meg, lásd kenyérhelyettesítés... :-)
    http://www.szimpatika.hu/cikkek/4732/mit_kell_tudni_a_paleolit_taplalkozasrol/

    VálaszTörlés
  128. 125. Derya:

    Én úgy tudom, hogy alapból nem paleó alapanyag, de én, ha hozzájutnék, biztosan enném két pofára.
    Annyit sokat úgysem tudsz abból megenni (gondolom, nincs kilószám odahaza), hogy ártson.
    Szerintem fogyasszátok nyugodtan. Ha a kitavaiaknak nem árt :)

    128. smirgli:
    Igen, tényleg nagyon jó! Én is szoktam olvasni ezt a Szimpatika (meg más patikai) újságot. És láttam a hozzászólásodat is (Rád ismertem! :).
    Jut eszembe, valamelyik patika újságban is cikkeztek a K2 vitamin-csontok egészsége témáról, kezdik azért már elismerni hivatalosan is, hogy mennyire fontos.

    VálaszTörlés
  129. 128. smirgli:
    éppenséggel említi a magokból készült liszteket, de nem baj :)
    "Az étrend követői elsősorban húsokat, halakat, magokat, magokból készült liszteket.......fogyasztanak"

    VálaszTörlés
  130. 117. Rozcsika

    "Te vagy itt ebben a szuper szakértő, Te miket fogyasztasz az iHerb-ről? Gondolom fogkrémet is, multi vitamint is."

    Igazán kedves tőled az a jelző, de egyáltalán nem érzem magamat szakértőnek:) Csak annyit csinálok, hogy mivel gyakran vásárolok az iHerbről, megosztom a tapasztalataimat másokkal, továbbá fórumot biztosítok a tapasztalat cserére. Én is sokat tanulok mások hozzászólásaiból, véleményéből.
    Ezen az oldalon most ideiglenesen előre tettem azokat a fogkrémeket, amiket rendszeresen, felváltva használok: http://vitamintippek.blogspot.hu/p/termekek.html Itt vitaminokról is olvashatsz, az oldal alján pedig a hozzászólásokban is sok hasznos vélemény, tapasztalat olvasható. Illetve ezen az oldalon http://vitamintippek.blogspot.hu/p/vasarlas-az-iherben.html , a hozzászólások között nem csak a szállításokról, hanem a vitaminokról is találhatsz véleményeket.

    VálaszTörlés
  131. 126. Szűcs Csaba

    Lásd Rozcsikának írt előző hozzászólásomat.

    VálaszTörlés
  132. Meg is jött a vitaminos könyv. :) Kár, hogy dolgoznom kell...

    VálaszTörlés
  133. Cicó 130:
    Jó, tényleg említi, nekem is rémlett, de aztán rákerestem a maglisztre, és persze, hogy nem találta. :-) De legalább nem hangsúlyozza, hogy nem kell lemondani a kenyérről, sütiről sem, mert ott a sokféle magliszt, akár naponta sütögethetünk. :-))
    A K-vitamint már több újságban is láttam azóta, Nők Lapjában is pl.

    VálaszTörlés
  134. 131. Paleolga
    Köszi szépen!!!!

    VálaszTörlés
  135. 133 Tóth
    Én is megkaptam az előbb (szörnyen csúf a fedőlapja! be fogom kötni kékpapírba :) , szintén csak később tudok belemélyedni...

    VálaszTörlés
  136. Paleolga!
    Ha Te már hosszabb ideje szedsz K2 vitamint, akkor érdeklődnék, hogy alacsonyabb lett-e a koleszterinszinted? Megnyugodott-e üzemorvosod? (Illetve nem lett-e izgatott, amikor megtudta, hogy úgy ment le a koleszterinszinted, hogy nem szedted be a koleszterincsökkentőt, amit ő javasolt)? A 94. hsz-omban leírtam elméletemet. ami valószínűleg nem az enyém, csak az én agyamban most állt össze a kép "meszes erek és az azt beburkoló koleszterinréteg" témában.

    VálaszTörlés
  137. 137. Rozcsika

    Most már elég régen volt koleszterinszint mérésem, tervezem, hogy maszek alapon megcsináltatom, amikor megyek majd D-vitamin mérésre. (Majd megírom.) Az üzemorvosokkal (kettő is van), kicsit trükköznöm kellett a múltkor. Az egyikkel megcsináltattam a vizsgálatot, de egy másikhoz kértem, hogy küldje el az eredményt. Aztán mikor hívott, hogy nagyon magas a koleszterinem, s menjek mielőbb a másikhoz sztatint felíratni, mondtam neki, hogy küldje el inkább a nevemre a munkahelyi belső postával a leletet, aztán majd felkeresem az orvost. Persze azóta sem voltam nála, mert semmi kedvem sem volt vitatkozni vele.

    VálaszTörlés
  138. 138. Paleolga
    Ez a vitamintippek blogod! Egészen elképedtem, hogy már mennyit dolgoztál vele, nagyon értékes dolog!!! Amíg nem volt ekkora motivációm a vitaminszedésre, nemcsoda ha régen elmenekültek e hatalmas info tömeg láttán az oldalról. :-)
    Akkor nagyon várjuk a koleszterin értékedet.

    VálaszTörlés
  139. 132. Paleolga

    Köszönöm szépen, meg fogom nézni a fórumot! Azt hiszem, már jártam is arra...

    VálaszTörlés
  140. 129. Macskacico

    koszi.
    nem sokat tudok rola, de nem burgonyaféle, bar ugyanugy hasznalhato.
    annyi van belole, amennyit veszunk... :-)
    bar kicsit gyanus nekem, hogy talan megsem jo, mert olyan szappanszeruen nedvedzik.... :-o

    VálaszTörlés
  141. 141. Derya:

    Ja, nem tudtam, hogy szappanszerű....még az életben nem ettem, szerintem nem is fogok.
    Csak arra gondoltam, hogy nem tudunk úgysem korlátlanul venni belőle, mivel nem hazai termék, biztos nem olcsó. Gondolom egyikőnk sem veszi zsákszámra, mint mások a krumplit.

    VálaszTörlés
  142. Nem akar valaki (lehetőleg pesti vagy Esztergom környéki lakos) megadózisú MK4-et (a K2 vitamin csontra jótékony összetevője) venni mostanában? Amit Kriszta is vett, és fentebb kiveséztünk, hogy kókuszzsírban eszegetve, lassan fogy el.

    Amazon.com: Complementary Prescriptions - Ultra K2 15 mg 90 gels: Health & Personal Care

    Mert én szeretnék, csak egyrészt nincs olyan bankkártyám, amivel a pénzt átutalhatnám, másrészt megoszlana a (nem túl kevés) postaköltség. Akkor kettőt rendelne valaki, és én átvenném az egyiket. ( persze plusz postaköltség).
    Lásd Kriszta 54. és Joe 70. hozzászólásait.

    VálaszTörlés
  143. 141. Derya:

    Ha krumplihiányod van, most vegyél Nagydobosi sütőtököt (nem sonkatök, mert az már érett, és édes!), ha még nem fagyott át, akkor nem édes és nagyon jó köretnek és egyébnek. Én vasárnap vettem és még jó. Keress minél éretlenebbet, sötétebbet. Fagymentes helyen tárold, mert megcukrosodik...

    Olcsó, magyar, és nem habzik!!! :-))

    VálaszTörlés
  144. 141. Derya:
    Ötletek:
    http://paleol-dal.blogspot.hu/2013/10/tok-jo.html

    VálaszTörlés
  145. 143 Macskacicó

    Ezt nem jó ötlet, mert 2 doboz + postaktg kb 90 USD, szinte biztos, hogy elkapják a vámosok a csomagot. És akkor rájön 27 % áfa, asszem 3 % vám + nemtom mennyi vámkezelési ktg.

    VálaszTörlés
  146. 146. Kriszta
    Kerekítve: 30+30+5 (postaktg)=65 USD. Miért 90 USD-vel kell számolni?

    VálaszTörlés
  147. 146-147. Kriszta-Rozcsika:

    Ja, köszi, Kriszta, bár szerintem egyikőtök sem jól számolt, mert 30+30 USD a két cucc, és kb. 11,5 USD a posta, nem? Akkor az 71,5 USD. Azt is elkapják?
    De jó, hogy szóltál, ha igen, akkor ejtem a témát, és köszi! És igazad van, ha már elkapják, akkor nem éri meg. Te megkaptad már?

    VálaszTörlés
  148. Ja, hülye vagyok 40 dolláros árral számoltam. De a 71,5 USD is nagyon rizikós. Nem kaptam meg , ez szerintem minimum 10 nap, de inkább több

    VálaszTörlés
  149. Azt mondják 50-60 dollár fölött már megvámolnak.

    VálaszTörlés
  150. 150. Kriszta
    és arról mit tudunk, hogy ezt az 50-60 dolláros vásárlást milyen gyakran lehet eljátszani? Akár hetente? Ha a családban másnak is rendel valaki ez könnyen előállhat.

    VálaszTörlés
  151. 151. Rozcsika

    Akárhányszor rendelhetsz hetente, naponta, ahogy tetszik. Én mindenesetre igyekszem 45-50 USD alatt maradni egy-egy rendeléskor, és így sohasem kellett ÁFA-t fizetnem.

    VálaszTörlés
  152. 151.Rozcsika
    Akár egy napon is rendelhetsz több csomagot, a lényeg hogy az 50 $-t ne lépd át rendelésenként(postaköltséggel együtt).
    Nekem volt amikor egyszerre 3 csomagot hozott a postás.

    VálaszTörlés
  153. Kriszta, Rozcsika, Paleolga, laci.bp:

    Köszi mindenkinek a segítséget, nagyon aranyosak vagytok, akkor egyet fogok venni mindenképp.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  154. Fogzománc védelem fogorvosi elképzelése téma:

    "... Az Elmex EROSION PROTECTION fogkrém az egyedülálló ChitoActive™ technológiával chitosant (egy természetes eredetű biopolimert), ónkloridot és aminfluoridot tartalmaz, védő hatású ónréteget képez a fog felszínén. Második lépésként, az erózív támadások során, oldhatatlan ónionok beépülnek a felpuhult fogzománcba. ezáltal a fogzománc ellenállóbbá válik a további erózív sav- támadásokkal szemben és a meglágyult fogzománc fogmosás okozta elvesztése ellen. A ChitoActive TM technológia szabadalmaztatott...."

    A neten ezt találtam az ón-kloridról: (http://www.kislexikon.hu/onklorid.html#ixzz2lseDOMXo)
    "... Az ónnak két kloridját ismerjük; l. Sztannoklorid (ónklorür SnCl2 vagy Sn2Cl4). Előállítása ugy történik, hogy az ónt koncentrált sósavban melegítés közben feloldják és besürítés után kristályosítják. ..."

    Ezt a lila színű Elmex-et ajánlják a fogorvosok a lekopott zománcú fogakra, de nem vagyok biztos benne, hogy jó, ha az ón beépül a fogzománcba, gondolom örökre. Persze már esemény után vagyunk, mert már használta az illető, bízva mindkét fogorvosba, aki a kezébe adta ezt. Én már eljutottam arra a pontra, hogy amit orvos a kezembe ad vagy ajánl, attól félek a legjobban.
    Félve kérdem meg, hogy valaki hallott már valamit erről, hogy mi van egy ilyen "védő hatású ónréteget képez a fog felszínén" eset után pár évvel? Használt már valaki lila színű Elmex-et?

    VálaszTörlés
  155. Találtam egy hibát az új vitamin forradalomban a 147. oldalon! Vigyázat Spoiler annak aki még nem tart ott! Potrien őrmester nem a Tizennégykarátos autóban szerepel, hanem a Három testőr Afrikában-ban. És így nem Vanek úrra förmedt volna rá, hanem Tuskó Hopkinsra, Csülökre vagy Senkire :-). Persze ha már C-vitaminról beszél, akkor akár egy másik könyvbe is átugorhatott :-).

    A viccet félretéve (de azért tartsuk mindig a kezünk ügyében), nagyon jó a könyv, nekem főleg a K vitaminos rész megdöbbentő.

    VálaszTörlés
  156. Joe! Vagy valaki, aki tudja:

    Ez jó mk7-nek?

    K-2 Vitamin, 100mcg, 100db NOW
    azt írják, a menakinon.

    VálaszTörlés
  157. 157. Macskacicó

    Szerintem jó. A menaquinone a K2 vitamin MK7-es formája, ami tovább (24 órát) marad a szervezetben. Ebből napi min. 100 mcg szedését javasolják. Te szoktál az iHerbről vásárolni, ott a 4 USD szállítási költséggel együtt ugyanez csak 3000 Ft-ba kerülne:
    http://www.iher3000 Ft-ba kerülne: http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin-K-2-100-mcg-100-Vcaps/8702#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=now%20k2%20100db&rc=125&sr=null&ic=15

    VálaszTörlés
  158. 158. Paleolga:
    Óó, köszi!!! Gondoltam, hogy Te fogod tudni, mert ez NOW termék, az iHerb is forgalmaz ilyet, és te, mint "szakember" :).....persze az is érdekelt, jó fajta-e, de az ára sem mindegy. Igen, tényleg itthon akartam megvenni, de úgy látom, drágább.
    Köszönöm szépen a gyors választ.

    VálaszTörlés
  159. Csak nálam nem működik rendesen ez blog, vagy másoknál sem?
    Az van, hogy mielőtt megynitom a Paleo kávéházat ott 164 bejegyzést mutat a blog. Ha kinyitom, akkor reálban csak 158-at mutat. És ez így van már több hete. Vagy szűrés van beiktatva - ezért van csúszás, és erről az infóról lemaradtam?
    Köszönöm a kiegészítést.

    VálaszTörlés
  160. Joe 24. hozzászólásából:

    "Van még pár ilyen amúgy. Ha egy terméken nincs föltüntetve milyen K2-vitaminról van szó, csak annyi, hogy K2-vitamin (menakinon vagy menaquinone), akkor azt nem érdemes megvenni! Ugyanis ilyenkor gyakran nem menakinon-7, hanem menakinon-4-et raknak bele, ugyanis az mk-4 az kb 1/1000-e árban, viszont abból nem elég pár100mcg, hanem több ezer mcg szükséges (mk4-ből kb 250x annyi kell, mint mk7-ből) és persze ebből az olcsóbbik mk4-ből szoktak bele rakni ilyenkor olyan dózist, ami csak a drágábbik mk7-ből lenne hatásos. Nagyon csúnya átverés ez! Mégis jelenleg 2db ilyen K2-vitamin is kapható itthon! Az egyik 100kapszula x 100mcg-os, a másik meg 30(?)kapszula x 120mcg-os. Szóval erre is nagyon kell figyelni! (Vitakinges amúgy rendben van, az mk-7, ott csak az 1adag=2kapszula a megtévesztő)"

    VálaszTörlés
  161. Mit észre nem veszel... a fő bejegyzésnél most 166 comment-et mutat, de valóban csak 160-ig számoz. Arra gyanakszom, hogy a "sub-comment"-eket (comment a commentben) nem számolja, csak a fő bejegyzés oldala, de most nincs kedvem ellenőrizni, hogy tényleg így van-e.

    Na jó, megtettem, jól gondoltam, a 104, 49, 48, 27 számú megjegyzésben van egy al-megjegyzés, a 9 számúban pedig 2, így kijön a hiányzó 6 megjegyzés.

    És mielőtt valaki azt gondolná, hogy valamilyen kényszer betegségben szenvedek, annak kijelenthetem, hogy magam sem értem, hogy miért csináltam ezt.

    VálaszTörlés
  162. Vigyázat! A 100 mcg 60 darabosnál feltüntették hogy mk-7, és drágábban adják mint ezt!

    VálaszTörlés
  163. 160. Imre
    Ha valaki egy hozzászólásra úgy ír valamit, hogy a "Válasz"-t nyomta meg és ír valamit, az nem kap sorszámot. Ezért van több hozzászólás, mint ahányadik sorszámnál tartunk. :-)

    VálaszTörlés
  164. 157 Cicó
    Ezt ne vedd! Ez mk-4! Ez az amiről írtam, óriási átverés!!!!! Csak annyi van ráírva, hogy "K2 Vitamin (menakinon)". Utána jártam és menakinon-4, azaz MK-4 van benne. A 100mcg annyi mk4-ből, mint halottnak a csók és kb 1Ft-ba kerül... És emellett még total illegálisan is van forgalomba, még az oétit is átverték (az oéti ugyanis csak papírokat néz. Patkányméregre is megadnák az engedélyt, ha papíron C-vitamint jelentenék be...).

    158 Paleolga:
    A menaquinone nem az MK-7-et jelenti! Minden K2-vitamin menaquinone, az MK-4 a menaquinone-4, míg az MK-7 a menaquinone-7. Az MK4-et szokták menatetrenone-nak is hívni. Ne kavarjon ez meg. A linkelt termék megvásárlásáról mindenkit lebeszélnék, aki nem akar pénzt kidobni! A NOW-nak van olyan K2-je is amin föl van tüntetve, hogy mk7, de az jóval drágább is. Ez egy igazán undorító fogás a NOW-tól, hogy mk4-et raknak bele, de nem jelölik, hogy nem mk7. A fogyasztóvédelemnél átverésért, az ÁNTSZ-nél pedig nem engedélyezett élelmiszer-összetevő használata miatt lehetne eljárást indítani...
    Most képzeld el... ha Téged át tudtak verni, akkor mindenkit...

    Kriszta: Gratula! Szemfüles vagy!

    VálaszTörlés
  165. Kriszta, Joe

    Igazatok van! Ez tényleg nagy zsiványság a Now-tól. Csodálkoztam is, hogy hogy lehet ilyen olcsó, mert a K2 MK-7 vitaminból amit én régebben vettem, csak más cégtől, az jóval drágább: http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-MK-7-Vitamin-K2-as-MK-7-90-mcg-60-Softgels/256#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=k2%20vitamin&rc=273&sr=null&ic=8
    és csak 60 db-os.
    Macskacicó vitaminjára viszont valóban nincs ráírva, hogy MK-7, míg a 60 db-os Now K2 vitamin dobozára ráírták, hogy MK-7: http://www.iherb.com/Now-Foods-MK-7-Vitamin-K-2-100-mcg-60-Veggie-Caps/36220#p=2&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=k2%20now&rc=125&sr=null&ic=27
    Léten-nyomon át akarják verni az embert, s nagyon szemfülesnek kell lenni.

    VálaszTörlés
  166. 161. Kriszta:

    Hú, de ügyes vagy, köszönöm szépen, pedig annyira figyelmesen elolvasom Joe írásait, csak az volt bennem, hogy MK-4 már lesz (megrendeltük amit Te is), ez a menakinon biztos MK-7, azért is kérdeztem reggel, hogy valaki biztos tudja, jó-e. Köszi!!! Annyit segítettél már....:))De jó, hogy ennyire figyelsz, nem tudom, hogy fogom meghálálni.

    Joe:
    Köszi neked is, persze, akkor nem veszem, hát 100 mcg az nulla, úgyis lesz az a mega, az a 15 mg-os, MK-7-et vehetek Gábor kedvezményes oldaláról, vagy megvárom a tiédet :)) Köszi a figyelmeztetést, még időben jött :)

    162. joe1973.
    Igen, én is észrevettem már rég, már a régebbi posztoknál is így volt egy jó ideje...
    Nyugi, ez még nem kényszer, csak gondolom, az informatikus beállítottságod :)) szereted a rendet ezekben a dolgokban.Szakmai ártalom :)

    VálaszTörlés
  167. 166. Paleolga:
    Igen, az egy másik, amit én linkeltem, 10 USD és 100 db, ez a 60 db-os ez jó, és 12,7 USD.

    VálaszTörlés
  168. Szendi Gábor: Új vitamin forradalom c. könyv:
    Én máris találtam egy nagyon fontos mondatot a könyvben, 22. oldal.
    "A laktóz azonban elősegíti a tejből a kalcium felszívódását". Ahol nincs elég D vit felvételre mód, mert keveset süt a nap, ott a népesség kénytelen nyersen inni a tejet és kénytelen ezt bírni is, mármint lebontani a laktózt. Ahol van elég napsütés, ott a tejet savanyítva képesek csak megemészteni.

    Ez baromi fontos info, mert ez azt jelenti, hogy nem paleozhat az, aki nem tudja megengedni magának, hogy D vitamint, mellé K vitamint, magnéziumot, meg a többi vitamint szedje, mert érelmeszesedést fog kapni. Tehát aki a tejet húslevesre cseréli és autoimmunbetegként még sajtot sem mer enni, az aztán tényleg kell hogy D vitamint szedjen.

    VálaszTörlés
  169. És azt a vacak NOW-t itthon is lehet kapni, jó drágán, 4650,- Ft a 100 db - disznóság. :((

    VálaszTörlés
  170. 155. Rozcsika
    A zuglói fogászaton csinálnak ózonos kezelést, érdemes rákeresni, mit is jelent ez pontosan. Ennél találtam már jobb cikket is korábban, de most valamiért nem kerül elő.
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/02/24/invasive-dentistry-benefits.aspx

    VálaszTörlés
  171. K-vitamin:
    ha már iHerb, nem ez a legjobb? Én ezt veszem és most akarunk újra rendelni, ezért kérdezem, mielőtt még feladom a rendelést.
    http://www.iherb.com/Life-Extension-Super-K-with-Advanced-K2-Complex-90-Softgels/46675#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=super%20k&rc=376&sr=null&ic=1

    VálaszTörlés
  172. 172. Ilona

    De, ebben maradtunk, hogy az iHerben ez a legjobb. Gábor is ezt ajánlotta.

    VálaszTörlés
  173. Igen, de ebben kevés az MK-4, ráadásul egyszerre bevéve gyorsan ki is ürül. Nem?
    Kettő kell belőle naponta. Eddig én is ezt szedtem, csak elfogyott.
    Ebből két dobozzal mertek rendelni egyszerre? úgy már 49 USD.
    (közben rohangálok ám ide-oda, dolgozok, mint a güzü, nem csak itt ülök ám :)))

    VálaszTörlés
  174. Kedvcsinálónak feltöltöttem néhány képet a szigorú diétánkról :-).

    A fóti étteremben igy tálalták nekünk a paleo-sütiket:
    http://kepfeltoltes.hu/view/131129/DSCN1212_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/view/131129/DSCN1213_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Ezt a kenyeret pedig mi csináltuk Elmira alapreceptjét pirított szalonnával és hagymával turbózva, libamájjal fényképezve:
    http://kepfeltoltes.hu/view/131129/DSCN1215_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    VálaszTörlés
  175. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  176. 174. Macskacicó

    Ezzel még rá szoktam erősíteni, 5 mg Mk-4 van benne: http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Vitamin-K2-5-mg-60-Capsules/6116#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=mk4&rc=10&sr=null&ic=5

    VálaszTörlés
  177. 175. Jakab

    Nagyon gusztán tálalták a sütiket. Mi a neve az étteremnek?
    A Ti kenyeretek is biztosan finom lett, jól néz ki.

    VálaszTörlés
  178. 165 Joe

    Hát csak annyiban vagyok szemfüles, hogy emlékeztem erre az írásodra. Magamtól eszembe nem jutott volna, hogy ekkora aljasságra képesek. Azt hittem ez a cég tisztességes.

    167 Macskacicó

    Menj már :) Örülök ha nagy ritkán én is tudok valami okosságot mondani, mert legtöbbször csak tátott szájjal olvasok.

    VálaszTörlés
  179. 177. Paleolga:
    Köszi, de MK-4-em már lesz, olyan, amit Kriszta is vett.

    179. Kriszta:
    :))

    VálaszTörlés
  180. 169. Rozcsika

    Az odáig rendben van, hogy a laktóz hozzásegíti a kalcium felszívódáshoz, de D-vitamin nélkül mi lesz az immunrendszerével?

    Ma már a világon mindenhol k2 szegény ipari élelmiszert fogyasztanak, mégis megfigyelhető, hogy délen egészségesebbek az emberek. Olyan megállapítással még sehol sem találkoztam, hogy az északi "rákjárvány" tükörképeként délen "érelmeszesedés" járvány lenne.( Ezzel persze nem a K2 jelentőségét vitatom.)
    A D-vitamin ma már nagyon olcsó, bárki számára elérhető, de egy sokfős család számára mindenből
    elegendőt szedni elég húzós összeg. Marad a dilemma: mindent vagy semmit?
    Én személy szerint is egy csomó embert rábeszéltem a D-vitamin szedésére, köztük olyanokat is akiknek nincs többre pénze. Akkor most ártottam nekik?

    Domboroczky

    VálaszTörlés
  181. 181. Domboroczky
    Én csak a saját esetemről tudok beszámolni, a következtetéseket levonni már komolyabb fejtörést okoz. Paleo előtt volt egy folyamatos gyomorfájásom és a pajzsmirigyem kezdett leépülni, göbök alakultak ki, amiktől már nyelni is nehéz volt. (Hiába jelenti a göb a szövetállományban a lyukat, a pajzsmirigy mégis bütykös kívülről). A paleótól a gyomorfájás elmúlt, a göbök eltűntek, a pm alulműködés rendbejött, az autoimmunfolyamat nem erősödött, de nem állt le. Még. Minden tünetem elmúlt. Viszont 3 év múlva előjöttek más dolgok, amik addig nem voltak vagy csak kicsit. Olyan fájdalom a vállamban, hogy éjszaka felébredtem rá, hirtelen mozdulatra megmerevedtem a fájdalomtól, nőtt az epekövem, a nagylábujjam ízületében szintén olyan fájdalom, hogy a járásban már akadályozott, újra előjött a paleo előtti szívpanaszom, hogy lassul-lassul a szívverésem, aztán egy ütem kimarad, köhögnöm kell, ettől felgyorsul a szívverés és egy ideig jól ver, aztán kezdődik elölről az egész, újra kezd lassulni. A paleo első 8 hónapjában még ittam némi tejet, sajtot sokat ettem. Az autoimmun folyamat miatt aztán leálltam minden tejtermékkel. 3 évig nem ettem szinte semmilyen vitamint külön. Tehát vagy laktóz volt bennem vagy éppen nyár volt vagy szoláriumba jártam, tehát így volt meg némi D vitamin. Aztán most nyár után elkezdtem komolyan D vitamint szedni, napi 6000 NE-t, de csak azt. Erre erősödtek fel azok a tünetek, amikről az előbb írtam. Hozzá egy olyan zaklatottság, nyugtalanság, amitől alig bírtam már elaludni, meg koncentrálni a problémásabb feladatokra, a fogamból úgy éreztem, hogy megy ki a fehér szín, a tömörség. Ahogy kiderült, hogy a Magne B6-ot hiába eszi az ember és én is elkezdtem Mg-citrátot szedni, 50 aztán 100 microgr K2-t (MK-7), 5000 NE A vitaminos multivitamint, E vitamint, B komplexet, C vitamint, sokkal jobban lettem. A Mg-citrát hatása volt a legdurvábban pozitív. A vállam is jobb, járás közben sem kell megállnom, de még ezek nem rendeződtek teljesen. Ami csodálatos szintén az az, hogy abbamaradt a szívverés kimaradása. Ez szuper jó érzés. Óriási a különbség a vitamin nélküli és vitaminos állapot között. Tehát amíg paleo mellett is jól voltam, akkor vagy még tejet ittam, meg sajtot ettem vagy nyár volt vagy szoláriumba jártam és így jutottam D vitaminhoz. Paleo előtt meg azért hagyott ki a szívem, mert túl sok tejet ittam, D vit, K vit nélkül, amitől szintén meszesek lehettek az erek.

    Lehet, hogy kicsit össze-vissza voltam és most abba is kell hagynom az írást, de szerintem aki nem tud vitaminokat külön megvenni, az lehet, hogy jobban jár, ha a Tökéletes Egészség Diétával próbálkozik talán, szerintem a lágyszövetek meszesedése miatt hagytak fel a szigorú paleóval az amerikaiak is 3 év múlva. Nem tudom. Most még van vitaminom, de nem tudom, hogy meddig. Nem titkolom, hogy ijesztő, hogy nem tudom, hogy meddig tudok majd olyan élelmet venni, amiben van tápanyag és még mellé vitaminokat. Mert amikor ez már nem megy, akkor jönnek a fájdalmak, meg leáll a szívem vagy egy pacemaker dobogtatja mesterségesen helyettem. :-(((

    VálaszTörlés
  182. 181. Domboroczky
    Ja, még annyit, hogy sok paleós azt mondja, hogy "nem iszom tejet, csak a kávémba egy csöppet szoktam tenni." Tehát akkor mégiscsak iszik tejet. Lehet, hogy már az elegendő ahhoz, hogy kevesebb D vitamin mellett is a laktóz besegítsen abba, hogy a kalcium felszívódjon. Én nagyon gondolkozom a savanyított tejtermékek visszavételén, ma vettem egy bio tejfölt, az arcbőrömön le tudnám mérni, hogy milyen hatással van rám. Meg azon gondolkozom, hogy melyik szerv fontosabb? A pm vagy a szív az erekkel? És szerintem az utóbbi. Lehet, hogy a pm hormon jobb nekem, mint a pacemaker.

    VálaszTörlés
  183. 183. Rozcsika

    Ha lesz időd, kifejtenéd ezt részletesebben? Nem vagyok biztos benne, hogy pontosan értem, amit mondani szeretnél.

    VálaszTörlés
  184. 184. Paleolga
    Az északi területeken, ahol nincs elég D vit szintézisre lehetőség, ott úgy alakult, hogy az emberek jobban bírják a laktózt és bírniuk is kell, mert a D vit helyett a laktóz segít ellátni azt a feladatot, hogy a bélből a kalcium felszívódhasson. (Vitamin könyvből) Ez új volt nekem, azért írtam meg Nektek is.

    A többi mondat csak arról szólt, hogy talán a fentiek miatt nehéz elhagyni a sajtot, tejzsírt. Én az autoimmun pm betegségem miatt hagytam el ezeket, de szenvedek tőle, mert nagyon kívánom és újabban nem is tartom be, sőt tervezem teljesen abbahagyni ezt a gyakorlatot. Van egy olyan megfigyelésem is, hogy valamilyen tejterméket elég sok paleós megtart, ghít eszik, a tegnapi TV2 Aktív paleóról szóló műsorában is a riportalany fagyit eszik, kávéba egy csöpp tej, stb. Ennek oka van.

    A következő gondolat meg arról szólt, hogy az érelmeszesedés durvább betegség, mint a tej provokálta autoimmun betegség vagy akár az allergia. A szívmegállás kínosabb, mint a pm elsorvadása.

    Szóval csak hangosan gondolkozom, hogy ha nem tudok úgy élni, mint a természeti népek, akkor melyik a kevésbé rossz megoldás, melyik betegséget válasszam. Szerintem most sem sikerült kiírni a fejemben lévő gondolatokat, tehát abbahagyom és visszamegyek a Vitaminos könyvhöz. Hihetetlenül érdekes és letehetetlen. :-)

    VálaszTörlés
  185. Rozcsika
    Valahol (?) olvastam, hogy a Mg nem csak a lábizmok/erek görcsét szünteti meg, hanem minden izomra hatással van. Így a szívizomra, az agy-erekre is, de azon kívül számtalan más pozitív hatása is van. (Még nem olvastam Gábor könyvét, így lehet, hogy slendriánul fogalmaztam ezt most meg.. :) Csak azt akartam ezzel mondani, hogy ritmuszavarodon azért segített neked is. Nekem ezen túl a hátfájásomat is elmulasztotta, meg az időközönként visszatérő migrénemet. Amikor hanyagolom a fogyasztását, újra előjönnek a tünetek...

    VálaszTörlés
  186. 185. Rozcsika
    Nekem ez eléggé értelmezhetetlen, mert nem északi területen élünk, a laktóz meg laktóz. Mi tudunk napozni, meg D vitamint is szedni K2-vel. Sajnos a szívritmuszavar mindezeken kívül esik, de nem kell azt sugallni, hogy a szívmegállás kínosabb, mint egy másik nyavalya. Ma a szívritmuszavar gondozása rutin feladat, 0 % a kockázata a pacemaker beültetéseknek (persze, ha szükséges) és akkor lehet teljes erővel koncentrálni a paleóra.
    Azt érzem mindig, hogy téged nincs aki "igazán" meghallgasson.

    VálaszTörlés
  187. 187 Csoki
    Ne érezd!
    Sokaknak marad panaszuk paleó mellett is, főleg, ha már elmúltak 40.
    Lehet, hogy R. némileg aggályos, de jó meghallgatni a problémáit, mert másnál is előfordulhatnak hasonló gondok. És sokan csak magukban küzdenek meg ezekkel. Ez itt egy műhely, ahol egymás tapasztalataiból (is) tanulunk, és az ilyen eszmefuttatásokra igencsak szükség van.

    VálaszTörlés
  188. 188. Anna .Willson

    Hát persze, a paleo nem visz vissza az időben. :)

    VálaszTörlés
  189. Rozcsika, Anna.Willson

    A magnézium hiány és a szívbetegségek kapcsolatát ebből az ingyenes kiadványból értettem meg. Régebben papírkiadásban, ingyenesen rendelhető volt, most már csak on-line olvasható az iHerb honlapján: http://www.iherblibrary.com/magnesium-book
    A 2. fejezetben van szó a szívbetegség, a magas vérnyomás, a koleszterinszint, a cukorbetegség és a magnézium hiány kapcsolatáról. Szerintem nagyon jól követhető írás. Ha lenne időm, lefordítanám magyarra, mindenki okulására.
    Innen értettem meg azt is, hogy az orvosok hogyan "csinálták ki" anyukám szívét a rengeteg magas vérnyomás csökkentő gyógyszerrel, ahelyett, hogy magnéziumot írtak volna fel neki.

    VálaszTörlés
  190. 187. Csoki

    "Azt érzem mindig, hogy téged nincs aki "igazán" meghallgasson."
    Akkor én kivétel vagyok. De szerintem másokat is érdekel Rozcsika elmélkedése. Mindig kedveltem azokat az embereket, akik gondolkodnak, kutatnak, olvasnak. Én személy szerint nagyon örülök, mikor Rozcsika megosztja velünk a dilemmáit.

    VálaszTörlés
  191. 188 Anna.Willson
    "Sokaknak marad panaszuk paleó mellett is, főleg, ha már elmúltak 40." - írod. Igen-igen, pont erről írtam.
    Ha paleóra nem teljesen javul a pajzsmirigy problémánk, vagy a ritmuszavarunk, akkor nem a tejfölt hozzuk esetleg vissza, hanem keresünk egy jó orvost, és talán nem hatalmasodik el a problémánk. Esett itt már szó arról, hogy egy-két jó nyugati típusú orvost talán lehet találni.
    DE, ha mindig ugyanoda térünk vissza és csak a papagájkommandó működik, az senkit nem visz előbbre. :)))

    VálaszTörlés
  192. 190. Paleolga
    "... Innen értettem meg azt is, hogy az orvosok hogyan "csinálták ki" anyukám szívét a rengeteg magas vérnyomás csökkentő gyógyszerrel, ahelyett, hogy magnéziumot írtak volna fel neki. ..."

    Az én édesanyámnál is csodákat művel a Mg-citrát. A szívgyógyszerek mellékhatásaival magyaráztam, hogy rosszul van, később arra gondoltam hogy valamitől magas lett a kortizol szintje vagy kezd kikészülni a mája, mert nem bírt aludni, minden probléma volt, nem bírt egy helyben maradni egy percet sem, rángatózott a karja, még a torkából is olyan hangokat adott ki amit nem akart, ideges volt és rosszindulatú és rosszkedvű. Egyszerűen egy másik ember lett belőle. Az orvosi elképzelés erre a nyugtató- és az altatószer felírása volt. Közben meg lassan kiderül, hogy simán Mg hiányos volt. 2 x 1 lapos kávéskanálnyi magnézium-citráttól máris egészen jól van.

    Már akartam az ő leleteivel kapcsolatban is itt elmesélni, hogy a februári infarktusa óta nem szedi a neki felírt sztatinokat és a koleszterinszint teljesen normális és az orvos észrevette, hogy a felírt gyógyszerek nincsenek kiváltva, megjegyzést is tett rá, de azért újra felírta. Persze, mert a szívbetegek újabb gyógyszer-protokollja szerint a sztatinok már nem koleszterint csökkentenek, ha az éppen nem magas, hanem gyulladáscsökkentőkként szerepelnek. Persze az édesanyám gyulladásszintje sem volt magas. Aztán fél adag mellett is már 116/60-as vérnyomásra is továbbra is írják fel a vérnyomáscsökkentő gyógyszert, egyetlen szó sem esik ennek csökkentéséről, a betegre bízzák, hogy a saját felelősségére csökkentse le, ha annyira akarja. A félig-meddig betartott paleo hatására az éhomi vércukra édesanyámnak 7-ről lement 5-re. Ez csak azért fontos nekem, mert én ígértem be neki, hogy ha ezt és ezt eszi, akkor nem fog felmenni a vércukorszint és úgy is történt. Szóval most egészen bizakodó vagyok.

    186. Anna.Willson
    Én a K2-re gondoltam, hogy a meszesedés csökkent valahol, érdekes amit írsz, lehet, hogy a Mg segített be? Amúgy az alacsony epeműködésbe is besegít a Mg, aminek pozitív tünetét viszont már nem írom ide ki, mert ettől újfent felzaklatódna szegény Csoki, annyira ki van az idegrendszere rám hegyeződve, hogy már azt hiszi, hogy az Egyenlítőn van Magyarország.

    VálaszTörlés
  193. sziasztok

    nem tudom visszakeresni, de a nyílgyökérliszt most paleo vagy nem? legyen paleo léccilécci mert szuperül működik. (kudzu, arrowrott, maranta arundinacea néven is fut)

    VálaszTörlés

Bloghasználat

Kedves Blogosok!
Közös szabályunk, hogy mindig a legutolsó komment után írjuk a következőt, s nem használjuk az egyes kommentek alatt található "Válasz" lehetőséget.